Iurie Leancă la Consiliul Atlantic: Moldova este astăzi mai bună şi mai sigură

Iurie Leancă la Consiliul Atlantic (gov.md)
Epoch Times
04.03.2014

Prim-ministrul Iurie Leancă a ţinut un discurs la Consiliul Atlantic, unde a vorbit despre evoluţiile din Moldova şi din regiune şi despre relaţiile moldo-americane, notează Biroul comunicare şi relaţii cu presa al Guvernului.

Referindu-se la situaţia din jurul Ucrainei, Premierul a spus că din cele întîmplate ar trebui de tras învăţăminte. „Prima lecţie este că odată ce a fost stabilit un obiectiv, trebuie să-l urmezi. Decizia Ucrainei de a nu semna Acordul de Asociere la Vilnius a fost o decizie care a schimbat totul. Trebuie să fim mai hotărîţi şi mai motivaţi în a promova reformele. Orice abatere te face vulnerabil”, a subliniat Iurie Leancă.

Cea de-a doua lecţie, potrivit lui, este că nu trebuie să ne concentrăm doar pe negocieri, ci să pregătim ţara şi economia pentru a beneficia de prevederile Acordului de Asociere. A treia lecţie - comunicarea cu cetăţenii, iar lecţia finală este regândirea Parteneriatului Estic şi folosirea acestui mecanism pentru transformare.

Vorbind despre securitatea din regiune, premierul a subliniat că separatismul este o ameninţare directă. „Conflictele îngheţate, mişcările separatiste devin foarte contagioase”, a declarat Iurie Leancă.

Oficialul moldovean a subliniat că SUA şi UE au sprijinit în mod constant agenda europeană a Moldovei. „Orice alt drum va sufoca democraţia noastră în curs de formare. Trebuie să asigurăm oamenilor un trai mai bun, oportunităţi economice mai bune, salarii mai bune şi acces la infrastructura de calitate”, a precizat şeful Guvernului de la Chişinău.

Astăzi, premierull moldovean are întrevederi separate cu conducerea FMI şi cea a Băncii Mondiale.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor