Iurie Leancă a împărţit mărţişoare moldovenilor din New York

Iurie Leancă a împărţit mărţişoare moldovenilor din New York
Iurie Leancă a împărţit mărţişoare moldovenilor din New York (gov.md)

Prim-ministrul a avut o întîlnire cu reprezentanţii diasporei moldoveneşti din New York. Iurie Leancă a informat despre discuţiile pe care le-a purtat cu preşedintele Barack Obama şi vicepreşedintele Joe Biden, despre lansarea, împreună cu Secretarul de Stat, John Kerry, a Dialogului Strategic moldo-american şi despre elementele de cooperare comercială şi economică.

Totodată, şeful Guvernului de la Chişinău a vorbit detaliat despre măsurile luate de Executiv pentru îmbunătăţirea mediului de afaceri şi atragerea investiţiilor.

„Sper să reuşim pe plan comercial şi acces mult mai puternic al bunurilor noastre pe piaţa americană, dar şi investiţii americane în R. Moldova”, a menţionat Iurie Leancă.

Moldovenii din diasporă au abordat subiecte ce ţin de crearea locurilor de muncă şi dezvoltarea unor noi pieţe, de rând cu sporirea oportunităţilor pentru sectoare tradiţionale cum ar fi agricultura, dar au vorbit şi despre situaţia din ţara vecină, Ucraina.

Concetăţenii l-au felicitat pe Iurie Leancă pentru decizia instituţiilor europene de a anula vizele de călătorie pentru moldoveni şi au îndemnat Cabinetul de miniştri să vină cu noi acţiuni de educare în spirit patriotic.

În finalul reuniunii, care s-a desfăşurat în localul cu specific tradiţional „Moldova” din New York, Prim-ministrul a împărţit tuturor celor prezenţi mărţişoare confecţionate de copiii cu dizabilităţi de la Centrul „Cultum”, la solicitarea Biroului pentru relaţii cu diaspora.

Întrevederea cu diaspora a încheiat vizita oficială a lui Iurie Leancă în Statele Unite ale Americii, notează Biroului comunicare şi relaţii cu presa al Guvernului.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe