Italian infectat cu Covid-19 considerat vindecat, depistat pozitiv la ultimul control înainte de externare

.
. (pixabay.com)

Un italian în vârstă de 40 de ani infectat cu Covid-19 ar fi trebuit să fie externat chiar în aceste zile din spitalul Amedeo di Savoia din Torino, însă ultimul test făcut a fost din nou pozitiv. Astfel, coşmarul izolării pentru pacientul sosit din localitatea Cesano Boscone, regiunea Piemonte nu s-a încheiat încă.

Angajat al unei companii din Milano, unde de altfel a contractat noul coronavirus, după trei săptămâni de spitalizare la spitalul Amedeo di Savoia din Torino, tânărul a efectuat testul şi a fost considerat vindecat. Dorind să elibereze paturile pentru a face loc noilor pacienţi, doctorii au vrut să îl externeze, astfel că înainte de a-l trimite acasă, i-au făcut un ultim test la care, spre surprinderea tuturor, s-a constatat un indice de pozitivitate scăzut. Astfel, pacientul a fost pus din nou în izolare, informează publicaţia Mole24.

"Dar s-a vindecat, o confirmăm. În aceste cazuri este destul de normal că există o fază de oscilaţie între negativitate şi pozitivitate. Se întâmplă în toate infecţiile. Este, pe scurt, o ‘coadă’ a infecţiei şi nu o reapariţie, aşa cum se dovedeşte prin pozitivitatea uşoară a testului", a susţinut profesorul Giovanni Di Perri, virolog şi doctor primar în boli infecţioase la Amedeo di Savoia.

Izolarea va servi pentru protejarea familiei sale şi a întregii populaţii.

„Suntem încrezători, dar vor fi necesare mai multe verificări. În aceste cazuri, este esenţial să fiţi 100% siguri de anihilarea virusului, pentru a nu risca o nouă infecţie”, a avertizat Di Perri.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe