Italia: salt de 27% al cazurilor noi de virus Wuhan sâmbătă. Lombardia intră în carantină. Lider democrat infectat

Virusul Wuhan generează o pandemie, Europa are mai multe focare
Virusul Wuhan generează o pandemie, Europa are mai multe focare (Chung Sung-Jun/Getty Images)

Guvernul italian a elaborat un decret în cadrul unei sesiuni de lucru de urgenţă care va închide, potrivit rapoartelor, toate staţiunile de schi, muzeele şi alte atracţii culturale şi - cel mai important - va emite ordine de punere în carantină a întregii regiuni a Lombardiei, precum şi a altor 11 provincii din nordul şi centrul Italiei.

Guvernul italian a făcut presiuni pentru intensificarea controalelor, deoarece călătorii care vizitează Italia au transportat virusul în Europa, Asia şi Orientul Mijlociu, în America de Nord şi de Sud.

Carantina va dura până pe 3 aprilie, adică timp de aproape o lună, timp în care cea mai productivă regiune a economiei italiene va fi închisă efectiv.

Coreea de Sud a impus măsuri similare în Daegu, epicentrul care a devenit cel mai important focar în afara Chinei. Carantine extrem de mari au fost impuse de regimul comunist şi în China - unde, la un moment dat, 760 de milioane de chinezi au fost supuşi unui anumit nivel de restricţii de circulaţie (mulţi fiind obligaţi să rămână în interiorul locuinţelor).

Deşi Coreea de Sud este considerată cel mai mare focar din afara Chinei, Italia a raportat 233 de decese, cel mai mare număr de victime în afara Chinei şi Iranului.

Nicola Zingarelli, liderul Partidului Democrat, unul dintre cei mai importanţi politicieni din Italia, a fost testat pentru coronavirus, rezultatele ieşind pozitive, a informat presa italiană sâmbătă.

„Am coronavirus”, a spus Zingaretti într-un videoclip postat pe Facebook, adăugând că se află în autoizolare la domiciliu şi că toate persoanele cu care a fost în contact în ultimele zile au fost contactate pentru verificări.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe