Virusul Wuhan în Germania. Numărul cazurilor creşte cu 20% sâmbătă, apar îngrijorări legate de economie

Medici în spitale din China se luptă cu epidemia cauzată de coronavirus Wuhan
Medici în spitale din China se luptă cu epidemia cauzată de coronavirus Wuhan (HECTOR RETAMAL/AFP via Getty Images)

Numărul cazurilor de coronavirus confirmate în Germania a crescut sâmbătă cu 130, ajungând la 800 până la sfârşitul zilei.

Saltul a ridicat temerile privind impactul economic al epidemiei asupra uneia dintre economiile cele mai dependente de comerţ, deja lovită de criza de sănătate declanşată în China la sfârşitul anului 2019.

Numărul total înregistrat de Institutul Robert Koch era de 684 sâmbătă dimineaţa. Focare mari există în vest şi sud, unde un focar iniţial a izbucnit din cauza unui furnizor de autovehicule care avea o sucursală în Wuhan, unde a fost detectată prima dată epidemia, la sfârşitul lui noiembrie 2019.

Numărul total al cazurilor este acum de 10 ori mai mare decât în urmă cu o săptămână, pe 29 februarie semnalându-se 66 de cazuri.

Germania este cea mai populată ţară din Europa de Vest şi are cele mai multe cazuri înregistrate pe continent, după Italia.

Până în prezent, nu au fost raportate decese, deşi trustul RND a raportat că un pacient cu transplant şi sistem imunitar slăbit care a contractat virusul Wuhan se află într-o stare critică.

Lufthansa, cel mai mare grup de linii aeriene din Europa în ceea ce priveşte dimensiunea flotei a anunţat vineri că a redus la jumătate numărul zborurilor pe care le va opera în săptămânile următoare, ca urmare a scăderii bruşte a cererii.

După ce guvernul a rezistat până acum apelurilor pentru stimularea economică directă cu scopul de a contracara efectele încetinirii, spunând doar că are resurse pentru a face acest lucru, dacă este necesar, acum sunt luate în considerare măsuri urgente.

Handelsblatt a transmis sâmbătă că partidele din coaliţia cancelarului Angela Merkel discutau modalităţi de a permite temporar companiilor să reducă programul de lucru al angajaţilor, oferindu-le o parte din costurile de securitate socială.

În supermarketuri s-a manifestat panică, rafturile magazinelor fiind golite în multe cazuri.

În cadrul unui summit al miniştrilor europeni pentru sănătate, vineri, ministrul german al Sănătăţii, Jens Spahn, a recomandat abţinerea de la efectuarea călătoriilor în regiunile afectate atât în ​​străinătate, cât şi acasă, menţionând în special landul Renania de Nord - Westfalia, unde au fost raportate 346 de cazuri.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe