Virusul Wuhan ajunge în Adunarea Naţională a Franţei. Numărul cazurilor creşte cu 30% într-o zi

Creştere substanţială a cazurilor sâmbătă
Epidemie de coronavirus în China
Epidemie de coronavirus în China (Hector Retamal/Agence France-Presse — Getty Images)

Al doilea membru al Adunării Naţionale a Franţei a fost dus la spital după ce a contractat virusul Wuhan, iar alţi cinci parlamentari au fost testaţi, a declarat preşedinţia camerei inferioare sâmbătă.

Adunarea nu a făcut cunoscut numele celor doi parlamentari care au contractat virusul, dar mass-media locală din estul Alsaciei au raportat că primul dintre cei doi demnitari este Jean-Luc Reitzer, care este în prezent la terapie intensivă.

Al doilea parlamentar este o femeie, potrivit declaraţiei parlamentului. Adunarea a declarat vineri că un lucrător de la un bufet din interiorul clădirii a contractat şi el virusul.

Şedinţele din camera inferioară vor fi întrerupte timp de două săptămâni, din 9 martie până pe 22 martie, din cauza alegerilor municipale care au loc în toată Franţa, reducând activitatea şi numărul persoanelor prezente în clădire.

Numărul deceselor din Franţa a crescut şi el sâmbătă cu aproape 50%, la 16.

Franţa are acum 949 cazuri de coronavirus confirmate, cu o creştere de 296 comparativ cu o zi în urmă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe