Italia este preocupată de situaţia din Libia

(photos.com)
Epoch Times România
13.09.2012

Atentatul de marţi de la consulatul american din Benghazi, Libia, care a marcat un alt 11 septembrie tragic, manifestaţiile de protest ale lumii arabe şi decizia administraţiei SUA de a trimite două nave militare către Libia se află pe primele pagini ale ziarelor din Italia.

'Două nave militare americane se îndreaptă către Libia', titrează La Repubblica de la Roma, care scrie că marina militară americană a trimis două distrugătoare, cu 300 de oameni la bord, care vor supraveghea apele teritoriale libiene, ca măsură preventivă, după uciderea ambasadorului american Chris Stevens şi a altor trei cetăţeni americani, în atacul de la Benghazi asupra consulatului american. Administraţia americană a decis evacuarea personalului consulatului, iar ambasada americană de la Tripoli va rămâne numai ca unitate de urgenţă. De asemenea, preşedintele american Barack Obama a decis să trimită în Libia 200 de puşcaşi marini specializaţi în lupta împotriva terorismului şi a ordonat consolidarea măsurilor de securitate în toate misiunile diplomatice americane.

Atacul de la Benghazi ar fi fost decis de Al-Qaeda pentru a răzbuna moartea lui Abu Yaya al-Libi, numărul doi al organizaţiei, ucis acum câteva luni.

La Cairo, în Egipt, mulţimea continuă să protesteze în faţa ambasadei americane împotriva filmului anti-Islam produs în SUA, precizează principalul cotidian din capitala Italiei.

Între timp, Google, societatea care controlează YouTube, a anunţat că nu va elimina de pe web clipul de câteva minute cu extrase din filmul 'Innocence of Muslims', ci doar va bloca accesarea acestuia din Egipt şi Libia.

'Nave americane de război către Libia', titrează Il Corriere della Sera din Milano, care scrie că atacul de marţi de la Benghazi fusese deja planificat de Al-Qaeda, iar filmul despre Profetul Mahomed a fost numai un pretext. Filmul 'Innocence of Muslims' a fost realizat de un american de origine israeliană, Sam Bacile, care, după atacul din Libia, a declarat: 'Religia islamică este un cancer, dar filmul meu este politic, nu religios. După 11 septembrie 2001, toţi ar trebui să fie duşi în faţa judecătorilor, chiar şi Iisus şi Mahomed'.

'Libia: atac planificat de Al-Qaeda', titrează La Stampa din Torino, care scrie că pelicula anti-Islam a dezlănţuit furia lumii arabe. În Afganistan a fost închis YouTube.

'Atacul din Libia a fost organizat de Al-Qaeda', titrează Il Giornale din Milano, care scrie că talibanii din Afganistan ameninţă SUA din cauza filmului lui Sam Bacile, un cineast necunoscut, care a reuşit să dezlănţuie infernul în Libia.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor