ISU, vizitat de protestatari. "Donaţie" în paleţi şi un mesaj pentru PNL: "Capul lui Arasin vrem"

Protest la ISU
Protest la ISU (Epoch Times)

Un grup de protestatari s-a strâns seara în faţa Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dealul Spirii, revoltaţi de imaginile date publicităţii joi de Libertatea, imagini care arată că intervenţia din noaptea dramei Colectiv n-a fost nici pe departe impecabilă ci dimpotrivă.

Indignaţi atât de faptul că filmarea respectivă a fost ascunsă cât şi de ceea ce a relevat ea, şi anume faptul că cei ce trimişi la intervenţii păreau dezorganizaţi, nu aveau dotarea necesară etc., protestatarii au adus în faţa ISU paleţi, trimitere la faptul că pompierii au cărat victime în acea noapte de groază de acum 4 ani pe paleţi, în lipsă de tărgi.

Paleţii de lemn au fost "împodobiţi" cu afişe prin care se cerea arestarea lui Raed Arafat şi a lui Nicolae Bănicioiu iar pe o clădire înaltă din apropiere a fost proiectat mesajul luminos „PNL, capul lui Raed Arasin vrem” (Arasin rezultând din combinaţia Arafat plus Asasin).

Protet la ISU
Protet la ISU (Epoch Times)

Interpelaţi de jandarmi, protestatarii le-au transmis acestora că au venit să facă o donaţie pentru ISU, paleţi, că acum 4 ani se plângeau că nu au cu ce să care răniţii.

"Pentru o parte dintre cei care au fost ieri seară prezenţi la ISU-Bucureşti Ilfov pentru a protesta împotriva lui Raed Arafat, 'Colectiv' a reprezentat un declanşator pentru a se implica în acţiuni civico-politice. Personal, până în 2015, am condus o companie care presta servicii pentru situaţii de urgenţă şi se lovea frecvent de IGSU, ISU, DSU. Încă mă întâlnesc cu foşti parteneri de afaceri care se plâng de deciziile luate de Arafat şi de modul defectuos în care acesta conduce tot ce înseamnă SU- Situaţiile de Urgenţă. Eu am fost sigur că intervenţia din acea noapte a fost dezastruoasă, dar nu aveam dovezile necesare, dar acum le avem.

Am protestat şi vom continua să protestăm pentru a-i atrage atenţia viitorului ministru că Raed Arafat nu mai trebuie numit în noul guvern. Recunoaştem meritele lui Arafat de a înfiinţa SMURD, dar asta s-a întâmplat acum 30 de ani. Acum Arafat a devenit din tehnocrat doar un politruc care se ţine cu dinţii de scaunul ministerial.

Am văzut în imaginile apărute ieri că de faţă cu Raed Arafat salvatorii au folosit paleţi de marfă ca să scoată victimele. Ne-am gândit că este normală această tehnică pentru că în 2018 Raed Arafat spunea 'Dar putem demonstra în orice secundă că intervenţia de la Colectiv era în parametri. Chiar peste parametri care ar fi putut să facă alte ţări din jurul nostru', aşa că ne-am gândit să le mai ducem nişte paleţi.

Am văzut în multe cazuri în ultimii 4 ani că avem mari probleme cu serviciile publice de urgenţă şi nu ne mai putem baza pe ele. Sistemul trebuie resetat şi aduşi oameni noi şi competenţi", a declarat pentru Epoch Times unul dintre participanţi, Cristian Mihai Dide.

Reamintim că Libertatea a publicat ieri o înregistrare video din noaptea incendiului de la Colectiv filmată chiar de către subofiţerul care a însoţit primul echipaj ISU Bucureşti Ilfov, ajuns la locul dezastrului din Colectiv, şi ascunse de superiorii lui. Modul în care au acţionat salvatorii în primele zeci de minute a fost practic ascuns de către ISU şi IGSU, două structuri ale Ministerului de Interne.

Din imagini se vede cum pompierii par dezorientaţi, cum adesea victimele sunt ajutate de civili, cum răniţii sunt căraţi pe paleţi etc.

Ulterior, Parchetul General de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a anunţat că procurorii din cadrul Secţiei de urmărire penală şi criminalistică nu au avut la dosarul cauzei înregistrarea video în cauză şi nici nu au avut cunoştinţă de existenţa acesteia în cursul derulării anchetei penale, care s-a finalizat prin trimiterea în judecată a unui număr şase persoane fizice şi două persoane juridice.

Întrebat ulterior de presă dacă şi-a pus problema că aceste înregistrări ar fi putut folosi în cursul anchetei penale, colonelul Cristian Radu, prim-adjunct al inspectorului general IGSU, a răspuns: "Nu mi-am pus această problemă".

La rândul său, Inspectoratul Şef ISU Dealu Spirii a declarat că, cităm: "Să ştiţi că noi nu suntem pregătiţi nici în cursuri nici în şcoli pentru dezastre, şi nici roboţi nu suntem. Am găsit o situaţie de neimaginat pentru noi."

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne