Istorii traditionale chineze (IV). Changjie - marele creator al caracterelor chinezesti

Changjie cel care a creat caracterele Chinezesti, ilustratie de Yeuan Fang, Epoch Times
Changjie cel care a creat caracterele Chinezesti, ilustratie de Yeuan Fang, Epoch Times (Yeuan Fang / Epoch Times)

Conform legendei antice, caracterele chinezesti au fost create de Changjie. El a fost istoriograf atat pentru Fu Xi cat si pentru Imparatul Galben.

Changjie a vazut odata o broasca testoasa mare in munti. Venele albastre pe spatele testoasei au atras atentia lui Changjie. El a studiat aceste vene si a descoperit sensuri implicite pe vene. Prin urmare, el a crezut ca oamenii, de asemenea, si-ar putea exprima sentimentele sau inregistra lucruri prin simboluri simple asemenea acestor vene.

Prin urmare, Changjie a urmarit distributia stelelor, relieful pamantului, urme de creaturi, precum si conturul vegetatiei. Din aceste observatii a extras diferite simboluri si le-a dat sensuri diferite. Apoi, a incercat sa-si exprime gandurile sale prin utilizarea simbolurilor si a constatat ca oamenii au putut sa le inteleaga sensul. Prin urmare, Changjie a tradus aceste simboluri in "cuvinte", care erau caracterele chinezesti originale.

Caracterul chinezesc este singurul cu sens ideografic, ceea ce inseamna ca fiecare linie a pastrat minutios realitatea vietii stramosilor chinezi

Cuvintele create de Changjie avea sensul lor propriu. Acestea sunt diferite de cuvintele straine, cum ar fi cele ale limbii engleze, ruse sau latina, care au doar sunete fara nici o semnificatie. Prin urmare, caracterul chinezesc este singurul cu sens ideografic, ceea ce inseamna ca fiecare linie a pastrat minutios realitatea vietii stramosilor chinezi ". In acest fel, putem intelege spiritul culturii chineze prin studierea caracterelor chinezesti.

Caracterul chinezesc nu este doar simbol pentru limba si civilizatie umana, dar, de asemenea, transportator pentru istoria umana si cultura. Cu aceastea istoria poate fi inregistrata, pastrata si transmisa din generatie in generatie.

alte articole din secțiunea Cultură