Israelul ignoră Rusia: Extrădează un hacker rus în SUA

(Captură Foto)

Israelul l-a extrădat în Statele Unite ale Americii pe hackerul rus Alexei Burkov, în pofida propunerii Moscovei de a-l schimba pentru o cetăţeană israeliană închisă în Rusia pentru deţinerea de marijuana, a informat The Times of Israel.

Burkov, care a fost reţinut în timpul unei vizite în Israel în 2015, este căutat în SUA sub acuzaţia de fraudă cu cărţi de credit.

Rusia i-a cerut luna trecută Israelului să-l schimbe Burkov pentru Naama Issachar, cetăţeană israeliană americană condamnată la şapte ani şi jumătate în închisoare în Rusia, pentru acuzaţii de contrabandă cu droguri.

Ambasada Rusiei în Israel a criticat decizia de extrădare a lui Burkov spunând că este o încălcare a drepturilor lui Burkov. Într-o postare pe Facebook, Ambasada Rusiei a pus sub semnul întrebării „capacitatea Israelului de a asigura securitatea şi drepturile cetăţenilor ruşi care vizitează ţara”.

"Credem că nu [...] favorizează dezvoltarea progresivă a relaţiilor ruso-israeliene", a declarat Ambasada Rusiei.

Ambasada SUA în Israel nu a comentat evoluţia.

Preşedintele Vladimir Putin a ignorat cererile repetate ale premierului israelian Benjamin Netanyahu de a o elibera pe Issachar.

Putin va decide personal soarta lui Isaachar, eventual după luna ianuarie, potrivit agenţiei Bloomberg care a citat două persoane apropiate de dosar. Una dintre surse a declarat că Putin nu a vrut să-i înmâneze lui Netanyahu un „cadou” politic, întrucât la momentul respectiv liderul israelian luptă să câştige încă un mandat şi să evite un proces de corupţie.

Autorităţile ruse au reţinut-o pe Issachar în aprilie, în timpul unei tranzacţii într-un aeroport din Moscova şi au acuzat-o de posesia a 9 grame de canabis, pe care le avea în geantă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe