Israelienii acuzaţi că au spionat-o pe şefa DNA ajung în faţa magistraţilor

Cei doi angajaţi ai companiei israeliene Black Cube acuzaţi de hărţuirea procurorului şef DNA cer eliberarea din arestul preventiv.
Procurorul general al României, Laura Codruţa Kovesi.
Procurorul general al României, Laura Codruţa Kovesi. (DANIEL MIHAILESCU / AFP / Getty Images)

UPDATE. Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au admis contestaţiile celor doi israelieni şi le-a redus perioada în care vor sta în arest preventiv de la 30 de zile la 20 de zile (3 aprilie - 22 aprilie). Decizia instanţei este definitivă.

* * *

David Geclowicz şi Ron Weiner, cei doi israelieni arestaţi preventiv în dosarul de hărţuire a procurorului şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, se vor prezenta marţi în faţa magistraţilor Curţii de Apel, unde vor cere să fie eliberaţi.

Cei doi angajaţi ai companiei israeliene Black Cube despre care procurorii susţin că au efectuat multiple apeluri telefonice cu caracter ameninţător, precum şi atacuri de tip phishing în vederea sustragerii de informaţii din conturi de email au fost arestaţi preventiv în data de 3 aprilie.

Ron Weiner a fost acuzat de săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, acces ilegal la un sistem informatic, transfer neautorizat de date informatice, alterarea integrităţii datelor informatice, în formă continuată, operaţiuni ilegale cu dispozitive şi programe informatice.

În ceea ce-l priveşte pe David Geclowicz, acesta a fost reţinut şi ulterior arestat preventiv pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, complicitate la acces ilegal la un sistem informatic, complicitate la transfer neautorizat de date informatice, complicitate la alterarea integrităţii datelor informatice şi complicitate la operaţiuni ilegale cu dispozitive şi programe informatice.

Potrivit unor surse avocăţeşti citate de Hotnews, doi moguli media anchetaţi de DNA i-au angajat pe israelienii acuzaţi că au spionat-o pe Kovesi.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne