Kovesi: „Au fost date telefoane, insistent, către membrii familiei şi către prieteni apropiaţi”

Scandalul declanşat de încercările de intimidare a procurorului şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, desfăşurate de către foşti agenţi Mossad, este unul dintre subiectele momentului.
Laura Codruţa Koveşi la CSM
Laura Codruţa Koveşi la CSM (Epoch Times România)
Andrei Pricopie
09.04.2016

„Au fost date telefoane, insistent, către membrii familiei mele şi către prieteni apropiaţi, timp de o zi şi jumătate. Cei care au sunat, au încercat să afle date personale, cum ar fi adresa de e-mail”, dezvăluie Codruţa Kovesi în emisiunea "După 20 de ani", care va fi difuzată duminică de Pro TV, potrivit Mediafax.

Şefa DNA a subliniat că, deşi cei care i-au sunat pe apropiaţii săi au insistat în mod repetat, nu şi-au atins scopul pentru că „nimeni nu a intrat în dialog cu aceste persoane”.

Întrebată în ce limbă vorbeau cei care dădeau telefoane, Kovesi a declarat că nu poate spune acest amănunt. Ea a precizat, însă, că nu i-a fost atacat contul de e-mail.

„Nu ştiu ce au găsit. Nici nu mă interesează ce au găsit. Probabil că sunt persoane deranjate de anchetele noastre, deranjate că DNA îşi face treaba. Nu pot să comentez despre cine a încercat să mă intimideze”, a adăugat Kovesi.

Procurorul şef al DNA a explicat că nu este prima dată când se fac presiuni asupra procurorilor anticorupţie de oamenii deranjaţi de anchetele procurorilor anticorupţie.

Amintim că Weiner Ron şi Geclowicz David, cei doi angajaţi Black Cube arestaţi preventiv în dosarul de hărţuire a şefei DNA, au efectuat multiple apeluri telefonice cu caracter ameninţător, precum şi atacuri de tip phishing în vederea sustragerii de informaţii din conturi de e-mail.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor