Irlandezul Conor McGregor, eşec umilitor în faţa americanului Dustin Poirier

Starul artelor marţiale mixte, irlandezul Conor McGregor a suferit un KO surprinzător în faţa americanului Dustin Poirier, într-un meci disputat duminică dimineaţă la Abu Dhabi.
Irlandezul Conor McGregor, eşec umilitor în faţa  americanului Dustin  Poirier.
Irlandezul Conor McGregor, eşec umilitor în faţa americanului Dustin Poirier. (Getty Images)
Marius Drăgoi
24.01.2021

Irlandezul Conor McGregor (32 de ani) retras din activitatea sportivă în 2019, s-a întors încă o dată în ring pentru o reeditare a confruntării din 2014 cu americanul Dustin Poirier, pe care mult titratul luptător la câştigat atunci fără drept de apel.

Gala desfăşurată duminică dimineaţa la Abu Dhabi i-a adus însă celui supranumit "The Notorius" un eşec ruşinos prin KO în repriza a doua, americanul reuşind să-l trimită surprinzător la podea pe McGregor cu o serie de lovituri puternice, arbitrul fiind nevoit să oprească imediat lupta.

McGregor, care se lăudase înaintea acestui duel că îl va bate pe Dustin Poirier în mai puţin de 60 de secunde, se va alege cu o sumă impresionantă de bani după acest meci. Acesta va fi remunerat cu suma de 5 milioane de dolari, în timp ce marele învingător se va alege cu doar un milion de dolari.

„Sunt fericit, dar nu sunt surprins. Acum scorul e 1-1, aşa că poate mai luptăm încă o dată. Planul a fost să fiu tehnic şi să îmi aleg cu atenţie loviturile”, a declarat Poirier după luptă. Aceasta a fost a 27-a victorie a carierei pentru luptătorul de 32 de ani.

McGregor mai pierduse o singură dată prin knock-out, însă într-un meci de box, împotriva lui Floyd Mayweather, în 2017.

Cu un palmares de 21 de victorii, respectiv cinci înfrângeri, irlandezul a deţinut titlul UFC la categoria pană, între 2015 şi 2016, iar apoi pe cel de la categoria uşoară, din 2016 până în 2016.

Ultimul meci al lui McGregor a fost în octombrie 2018 împotriva rusului Khabib Nurmagomedov, confruntarea dintre cei doi - cea mai aşteptată din istoria MMA-ului şi care a generat şi un profit uriaş - terminându-se cu victoria celui din urmă, care şi-a păstrat astfel titlul de campion mondial UFC la categoria uşoară.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor