Irlanda : Pachete de ţigări fără brandul companiei producătoare

.
. (NIKOLAY DOYCHINOV / AFP / GettyImages)
Epoch Times România
29.05.2013

Irlanda urmează să devină prima ţară din UE care interzice etichetarea brandului companiilor producătoare pe pachetele de ţigări.

Propunerea ca pachetele de ţigări să nu conţină mărci, logo-uri, iar culorile şi ilustraţiile să fie înlăturate pe de pachetele de ţigări a primit susţinerea guvernului, transmite Reuters.

Fumatul a fost un obicei înrădăcinat în pub-urile din Irlanda până în anul 2004, când s-a luat decizia de a interzice fumatul în toate spaţiile publice închise, în transportul public şi la locul de muncă.

Prevederile acestei legi urmează să fie votate în parlament, unde coaliţia de guvernământ se bucură de o mare majoritate, astfel încât se pare că nu vor fi probleme legate de acest vot.

S-a hotărât ca numele brandului să fie prezentat cu un corp de literă uniform pe pachete, care vor avea o singură culoare simplă şi neutră, ce nu a fost încă stabilită.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor