Iranul neagă că a suspendat livrările de petrol către Grecia

(photos.com)
Epoch Times România
27.02.2012

Teheranul neagă că a suspendat livrările de petrol către Grecia, în cadrul represaliilor faţă de sancţiunile impuse de Uniunea Europeană.

"Nu există schimbări în ceea ce priveşte livrările de petrol iranian către Grecia sau către alte ţări", a declarat directorul general al companiei petroliere iraniene de stat, Pirouz Mousavi.

Agenţia iraniană FARS a anunţat anterior că republica islamică a refuzat să furnizeze Greciei 500.000 de barili de ţiţei. "Petroliere care au venit să transfere 500.000 de barili de petrol iranian la o rafinărie din Grecia au fost nevoite să se întoarcă goale, după ce Iranul a refuzat transportul", a afirmat agenţia.

Săptămâna trecută Iranul a ameninţat că va sista exporturile de petrol către mai multe ţări europene - Germania, Spania, Italia, Grecia, Portugalia şi Olanda - dacă acestea vor continua acţiunile împotriva Teheranului.

Iranul a oprit anterior exporturile de ţiţei către Franţa şi Marea Britanie.

Compania petrolieră iraniană NIOC a trimis anterior scrisori mai multor rafinării europene, potrivit agenţiei Mehr. Scrisorile au reprezentat un ultimatum, prin care li se cerea companiilor să semneze contracte pe termen lung (între doi şi cinci ani), în caz contrar riscând să piardă livrările de petrol. Mehr nu a precizat despre ce societăţi este vorba.

Grecia, Italia şi Spania sunt ţările europene cele mai dependente de importurile de petrol iranian.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor