Iranul a testat o rachetă balistică de rază medie, susţine un oficial american

Un oficial american a declarat luni că Iranul a testat duminică o rachetă balistică de rază medie.
Navă de luptă iraniană.
Navă de luptă iraniană. (Captură Foto)

Oficialul american, care a cerut să rămână anonim, a precizat că racheta a fost lansată dintr-o locaţie aflată în apropiere de Semnan. Racheta a explodat după aproximativ 1.000 km de zbor.

Oficialul a adăugat că în iulie 2016 a fost ultima dată când a mai fost testat acest tip de rachetă .

“Suntem la curent cu faptul că Iranul a tras această rachetă. Examinăm natura exactă (a acestui tir)”, a declarat Sean Spicer, purtător de cuvânt al preşedintelui american Donald Trump.

Mai mult, serviciul de frontieră al Ucrainei (DPSU) a anunţat recent că a confiscat 3 cutii cu componente pentru rachete ce urmau să ajungă în Iran, conform IHS Jane’s.

“DPSU a declarat că, în timpul unei inspecţii asupra unei aeronave în 19 ianuarie, personalul său a descoperit 17 cutii fără documente însoţitoare, despre care echipajul avionului a declarat că includ echipamente pentru repararea avionului”, conform raportului ucrainean. “Trei cutii conţineau componente ce păreau să fie destinate sistemului de rachete ghidate anti-tanc Fagot, iar restul cutiilor conţineau piese pentru avioane”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe