Iohannis: Vă daţi seama ce jalnici sunt pesediştii? În disperarea lor au început să-şi bată joc de pensionari

Klaus Iohannis
Klaus Iohannis (Epoch Times România)
Andrei Pricopie
02.11.2019

Prezent la Adunarea Regională a organizaţiilor PNL Sud Muntenia de la Piteşti, preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, vineri seară, că pesediştii văd venind cea mai mare înfrângere de după Revoluţie şi le este frică. Astfel că, se agaţă cu disperare de fiecare zi cât mai rămân la putere.

În alocuţiunea sa, şeful statului a acuzat PSD că a construit o guvernare dezastruoasă, o guvernare eşuată, motiv pentru care trebuie să plece, iar PNL, alături de alte partide, trebuie să înceapă să "reconstruiască" România.

"Eu nu vreau ca PSD să plece oricum. Eu vreau ca PSD să plece în cel mai democratic vot. Eu vreau ca PSD să plece după alegeri. Şi vom începe acum, în noiembrie", a subliniat Iohannis.

Redăm mai jos discursul integral al preşedintelui:

"Bună seara, dragi liberali!

Vedeţi, trebuia să fiţi primii. Acum am ajuns aici la ultima întâlnire regională, dar, cum este bine scris, ultimii vor fi cei dintâi.

Şi se simte, se aude o atmosferă excepţională astăzi aici, în Piteşti. Şi cred că ne dăm seama cu toţii că acum chiar se apropie alegerile.

Ne dăm seama noi, bucuroşi, curajoşi - s-a simţit la toate întâlnirile la care am mers: Partidul Naţional Liberal este puternic şi este hotărât!

Dar, dragii mei, se simte şi la ei. Se simte şi la ei. O văd venind.

Ei, pesediştii, văd venind cea mai mare înfrângere de după Revoluţie. Şi le este frică. Le este frică pesediştilor. Şi se agaţă cu disperare de fiecare zi cât mai rămân la putere. O disperare urâtă. Aceşti pesedişti se agaţă de putere doar-doar încă o zi, doar-doar încă o zi în care mai pot da ceva din banii românilor baronilor roşii. Doar-doar mai prind o zi să mai angajeze nişte neamuri, nişte prieteni, nişte incompetenţi, să mai strice ce a mai rămas din marile sisteme publice din România.

Ruşine, PSD! O s-o încasaţi!

Lumea vorbeşte foarte mult acum despre alegeri şi se discută până şi în familii, în diferite ocazii publice, despre aceste alegeri. Şi lumea mă întreabă 'domnule, ce vorbiţi atâta de acest PSD? De ce vorbiţi atâta de PSD?'.

Păi, haideţi să vă explic de ce vorbim atâta de PSD.

Unul la mână, fiindcă au guvernat în cei mai mulţi ani din ultimii 30 de ani – şi ne apropiem, este bine să ne amintim, de sărbătoarea de 30 de ani de la Revoluţie.

Şi dacă vorbim, de exemplu, despre autostrăzi, cele promise care nu există, a spus-o foarte bine şi Ludovic. Cine este vinovat? Păi, PSD.

Dacă vorbim de acele spitale regionale, care trebuiau făcute şi nu s-au făcut. Cine este vinovat? Evident, PSD.

Vorbim despre şcolile care trebuiau construite, şcolile care trebuiau reabilitate, despre măsurile de siguranţă care trebuiau luate. Nu s-au făcut. Cine este vinovat?

Răspuns din sală: PSD!

Vorbim, dragii mei, despre lucruri foarte grave. Despre o justiţie asaltată. Aproape că au reuşit, ei, pesediştii, să politizeze justiţia.

Vedeţi, vorbim despre ce nu s-a făcut, despre ce s-a greşit, despre ce trebuia făcut altfel şi de fiecare dată aceste lucruri au fost greşit abordate de PSD.

De asta spun eu de atâta vreme: acest PSD a construit o guvernare dezastruoasă, o guvernare eşuată. Este timpul să plece!

Şi este timpul să plece pentru mai multă vreme, fiindcă doar aşa vom putea noi, eu şi cu voi, Partidul Naţional Liberal, şi cu alte partide democratice care vor veni lângă noi, să reconstruim România.

Eu nu vreau ca PSD să plece oricum. Eu vreau ca PSD să plece în cel mai democratic vot.

Eu vreau ca PSD să plece după alegeri. Şi vom începe acum, în noiembrie.

Vedeţi, am vorbit, şi nu o să reiau, despre războiul pe care trebuie să îl ducem în numele românilor împotriva acestui PSD care a eşuat în zonele vitale. A eşuat în economie, a eşuat în justiţie, a eşuat în zona învăţământului, a eşuat în zona sănătăţii.

Or această luptă am început-o bine. La europarlamentare românii au dovedit prin vot că România este o ţară europeană.

Românii au dovedit prin vot la referendum că îşi doresc în România o justiţie dreaptă şi continuarea luptei anticorupţie.

Şi, în final, moţiunea de cenzură care a trecut nu a fost altceva decât expresia concretă a dorinţei românilor să scape de această guvernare ratată şi eşuată!

Acum, dragii mei, trebuie să ne pregătim pentru ce va veni. Trebuie să pregătim noul guvern împreună cu care voi începe reconstrucţia României.

Vom începe împreună să reparăm, să refacem, tot ce a stricat PSD în această ţară!

Vom reda demnitate şi independenţă sistemului de justiţie. Vom continua lupta anticorupţie. Vom repune pe picioare o dezvoltare sustenabilă a României. Vom face ce s-a tot promis la PSD şi s-a terminat cu desene frumoase cu carioca pe hartă, infrastructura României.

Împreună vom reface marile sisteme publice. Împreună vom reseta România. Împreună vom reda românilor demnitatea lor.

Şi nu pot să nu remarc, în această seară, aici, la Piteşti, că PSD a ajuns la cel mai jos, cel mai de jos nivel.

Vă daţi seama? Că au început, din disperare – din disperarea de a pierde puterea, au început să îşi bată joc de o categorie de români care merită respectul nostru, al tuturor. Îi bagă în disperare pe pensionari, venind cu o minciună gogonată, pesedistă, cum că 'Guvernul lui Iohannis' ar tăia pensiile.

Vă daţi seama ce jalnici sunt, să se joace cu nervii şi cu soarta pensionarilor, când ei, de fapt, nu au fost în stare să construiască nimic durabil, nimic sustenabil?

Este nevoie de un guvern al Partidului Naţional Liberal pentru a ajunge să garantăm cu adevărat pensionarilor un venit decent în România.

Iar după alegerile prezidenţiale, dragii mei, nu cumva să vă imaginaţi că PSD se va da bătut. PSD este adânc înşurubat în toate instituţiile statului. PSD nu va ceda de bunăvoie puterea. PSD este şi rămâne un adversar foarte puternic. După cum a dovedit, PSD rămâne un adversar puternic al românilor, dar şi al nostru.

Şi pentru asta, dragii mei, trebuie să câştigăm alegerile prezidenţiale, alegerile locale şi, în final, alegerile parlamentare, pentru a face România Normală!

Dragii mei, la treabă!"

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor