Iohannis: Poporul român a trimis pesediştii de trei ori acasă. PSD vrea să vină înapoi, îi e greu fără bugetul ţării

Presedintele Klaus Iohannis la mitingul de la Baia Mare
Presedintele Klaus Iohannis la mitingul de la Baia Mare (Screenshot)

Preşedintele Klaus Iohannis a participat vineri, la Baia Mare, la primul miting al campaniei electorale pentru turul al doilea al alegerilor pentru Cotroceni. Cu acest prilej, candidatul PNL a lansat noi atacuri la adresa PSD şi a reiterat că proiectul său este acela de a realiza o "Românie Normală", fără social-democraţi.

Şeful statului a precizat însă că nu doreşte să fie greşit înţeles, în sensul că şi-ar dori ca PSD să plece din ţară, ci că social-democraţii să rămână în opoziţie.

„Acesta este proiectul meu. România Normală, dragii mei, nu se poate realiza cu PSD în curte. România Normală este o Românie în care PSD nu se regăseşte nici în conducerea statului, nici în conducerea judeţelor, şi sper, dacă munciţi bine, să dispară şi din majoritatea primăriilor din ţară. Şi nu vreau să fiu greşit înţeles. Eu îmi doresc o Românie fără PSD în conducere. Asta nu înseamnă că trebuie să plece din ţară. N-au decât să stea în Opoziţie, aşa se numeşte locul acela”, a declarat Klaus Iohannis.

Preşedintele a criticat apoi felul în care PSD-ul înţelege să îşi facă campanie electorală pentru alegerile prezidenţiale, „cu minciuni” pe seama sa şi a aliaţilor săi şi a amintit că partidul condus de Viorica Dăncilă a fost trimis acasă de trei ori: la europarlamentare, la referendum şi în primul tur al alegerilor prezidenţiale.

„Probabil aţi urmărit, unii dintre voi, campania electorală. Aţi observat cum s-au poziţionat candidaţii, sper că aţi observat un pic cum m-am poziţionat eu, promovând România Normală şi o Românie fără PSD. Dar, dragii mei, n-aveaţi cum să nu observaţi şi campania PSD. Aţi observat cum îşi arată faţa urâtă, ca să nu spun altceva, că vreau să rămân într-o zonă politicoasă, în puternic contrast cu contracandidata mea. PSD împroaşcă venin, minciuni şi fake news. Asta face PSD. Ăsta este PSD. Minciuni peste minciuni, despre mine, despre voi, despre aliaţii noştri. Asta ştie să facă PSD. Şi nu e suficient. Au pierdut şi au pierdut grav. Au fost trimişi pesediştii de trei ori acasă, de poporul român desigur – la europarlamentare, la referendum şi în primul tur al alegerilor prezidenţiale. Şi totuşi ce auzim? PSD îşi face planuri deja, iată, pentru moţiune de cenzură. Ei vor să vină înapoi. Cum să trăiască PSD fără conexiuni la bugetul ţării? Or aşa ceva, dragii mei, cred că sunteţi de acord că nu putem să permitem!”, a afirmat Klaus Iohannis.

Totodată, şeful statului a declarat că în cursa pentru palatul Cotroceni contează nu numai pe colegii săi liberali, ci şi pe cei de la Alianţa USR-PLUS, PMP, UDMR şi nu în ultimul rând, chiar şi pe cei din PSD pe care ştie că nu îi poate convinge să îl voteze, dar le garantează că nu va tăia salariile şi pensiile şi că alături de Guvernul Orban îşi doreşte o Românie modernă şi prosperă.

„Să ştiţi că eu contez şi pe alegătorii USR-PLUS. Sunt oameni care îşi doresc, ca şi mine, ca şi voi, o ţară modernă, europeană. Sigur, ei îşi doresc să se întâmple mâine. Nu se va întâmpla chiar mâine, dar suntem de aceeaşi parte a baricadei. Eu contez şi pe alegătorii PMP. PMP care a avut un candidat care a vorbit mult despre educaţie. Şi eu. Ne dorim aceleaşi lucruri şi sunt convins că şi alegătorii voştri îşi doresc o Românie modernă, o Românie prosperă. Hai să o facem împreună! Dar nu vreau să fiu exclusivist. În realitate, eu îmi doresc la fel de mult să obţin voturi şi de la celelalte formaţiuni democratice din România, de exemplu, de la UDMR.

Şi să vă spun ceva, poate vă surprinde. O să spun ceva şi despre alegătorii pesedişti, sau despre alegătorii PSD-ului. PSD a ajuns la putere în decembrie 2016 prin minciună. I-au minţit pe români pur şi simplu. Le-au promis că va curge lapte şi miere. Şi când au ajuns la putere, pesediştii au început încercările de acaparare a justiţiei, a marilor sisteme publice, au început să facă zid în jurul penalilor din PSD, şi aşa mai departe.

Ce vină au oamenii care au ales PSD? N-au nicio vină, fiindcă şi ei, dragii mei, îşi doresc cam aceleaşi lucruri. Îşi doresc o Românie modernă, o Românie prosperă. Îşi doresc să nu se taie salariile şi pensiile. Şi eu îmi doresc acelaşi lucru. Nu cred că pot să îi conving să mă voteze, chit că mi-ar plăcea. Dar, cel puţin, pot să le garantez că eu, împreună cu guvernul liberal, nici nu vom tăia salarii, nici nu vom tăia pensii. Şi noi vom face România modernă şi prosperă” , a conchis Klaus Iohannis.

Vă invităm să urmăriţi materialul video.