Iohannis îl loveşte pe Meleşcanu: S-a dezvoltat o perfecţiune nebănuită la capitolul fuga de răspundere

Teodor Meleşcanu
Teodor Meleşcanu (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Preşedintele Klaus Iohannis l-a acuzat miercuri, în cadrul unui eveniment public, pe şeful diplomaţiei române, Teodor Meleşcanu, că fuge de responsabilitate în cazul votului din Diaspora.

"Diaspora a fost, este şi rămâne în atenţia mea. Am spus acest lucru de la început şi, din păcate, problemele nu s-au rezolvat nici măcar în partea administrativă banală. Înainte să îmi încep mandatul a existat un mare scandal la alegerile în străinătate, din noiembrie 2014. Am modificat atunci legislaţia însă se vede că insuficient şi iată, acum, la europarlamentare şi referendum s-a repetat problema. Dar să nu vă imaginaţi că cineva şi-a luat răspunderea. La noi s-a dezvoltat, în ultimii ani, o perfecţiune nebănuită la capitolul 'fuga de răspundere': Ministrul de Externe? Doamne fereşte, cum să fie domnul ministru vinovat? Nu, Preşedintele, că de ce a convocat referendum? Cei care au organizat? Vai de mine, cum să fie dânşii vinovaţi? Ambasadorii pe care eu i-am numit sunt vinovaţi! Ei trebuiau să se ocupe! Şi aşa mai departe", a declarat Iohannis.

În altă ordine de idei, şeful statului a anunţat o chestiune care îi interesează mai ales pe românii din Diaspora.

"În fine, pot să anunţ o chestiune care poate vă interesează, dar pe cei din Diaspora cu siguranţă îi interesează. Am anunţat imediat după alegeri că voi constitui un grup de lucru la Administraţie care elaborează propuneri pentru îmbunătăţirea cadrului organizatoric şi legislativ. Pot să vă spun că acest grup a fost înfiinţat, a lucrat şi încă în această săptămâna vom finaliza documentul care va fi înaintat tuturor autorităţilor responsabile pentru ca fiecare să-şi poată face treaba mai bine, sperăm, pentru organizarea următoarelor rânduri de alegeri, primele fiind alegerile prezidenţiale", a precizat Iohannis.