Iohannis, după atacurile lui Dragnea: E evident că omul şi-a luat o pălărie mult prea mare, nu face faţă

Preşedintele Klaus Iohannis s-a arătat extrem de nemulţumit de atitudinea liderului PSD Liviu Dragnea, care l-a acuzat, la Antena 3, că este implicat în condamnarea sa şi se comportă ca un adevărat dictator.
Klaus Iohannis
Klaus Iohannis (Eugen Horoiu / Epoch Times România)
Andrei Pricopie
12.07.2018

Liderului PSD Liviu Dragnea i s-au terminat argumentele politice şi începe cu atacuri la persoană, atacuri la familie - o abordare total inadecvată, a afirmat joi, în cadrul unei conferinţe de presă, preşedintele Klaus Iohannis.

Întrebat cum comentează atacurile lansate cu o seară în urmă de preşedintele PSD, Liviu Dragnea, care l-a acuzat că e implicat cumva în condamnarea lui, că se poartă ca un dictator şi că face presiuni asupra justiţiei, şeful statului a replicat:

"Nu sunt implicat şi apucături dictatoriale nu am avut niciodată, nici nu îmi propun să am. Nu l-am ascultat, nici nu cred că v-aţi aşteptat, dar am citit anumite ştiri. E îngrijorător. Este, între timp, mai mult decât evident că omul şi-a luat o pălărie prea mare, nu face faţă. Cu această pălărie prea mare, lui Dragnea i s-au terminat argumentele politice şi începe cu atacuri la persoană, atacuri la familie, o abordare inadecvată. Şi dacă ar fi un simplu politician, aş lăsa-o aşa, la inadecvată, dar este foarte îngrijorătoare, fiindcă acest om conduce cel mai mare partid, este preşedintele Parlamentului şi conduce, prin interpuşi, Guvernul."

Cât despre o posibilă suspendare a sa din funcţie, scenariu fluturat din nou insistent de Dragnea, preşedintele a răspuns printr-un singur cuvânt: "obsesie".

Preşedintele a mai fost întrebat cum are de gând să reacţioneze în cazul în care, până la urmă, coaliţia de guvernare decide ca atât Codurile Penale cât şi legile justiţiei să fie trecute prin ordonanţă de urgenţă, în contextul în care Dragnea l-a acuzat în mai multe rânduri că tot tergiversează adoptarea unor proiecte importante.

"Da. Nu tergiversez. Îmi exercit prerogativele constituţionale, şi trebuie să fac acest lucru fiindcă, sub conducerea acestui Dragnea, se legiferează prost! Aşa de simplu e. Iar în continuare o să fac ce am făcut şi până acum, exact ce este scris în Constituţie. Nu sunt un Preşedinte extraconstituţional, sunt, dimpotrivă, un Preşedinte care respectă, într-adevăr, Constituţia, dar asta înseamnă şi că voi folosi instrumentele constituţionale, toate, în continuare", a fost răspunsul lui Iohannis.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor