Iohannis, despre o posibilă rediscutare a moţiunii PSD: Mi s-ar părea total aiurea şi ar fi de o inutilitate clasică

Klaus Iohannis - presidency.ro
Klaus Iohannis - presidency.ro (Epoch Times România)

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă desfăşurate la Palatul Cotroceni, că i s-ar părea „total aiurea” ca PSD-ul să ceară rediscutarea aceleiaşi moţiuni de cenzură împotriva Guvernului Orban, sau a uneia noi, de vreme ce social-democraţii nu au fost capabili să asigure nici măcar cvorum data trecută.

"Curtea Constituţională a respins sesizarea făcută de Guvern în legătură cu moţiunea de cenzură, concluzia fiind că moţiunea depusă de PSD, mai exact votul şi dezbaterea acestei moţiuni pentru care nu a existat cvorum prima dată ar putea fi reprogramate în această sesiune. Cum vi se pare această decizie şi cât de posibil credeţi că este scenariul ca votul să fie reprogramat şi ce risc există ca Guvernul Orban să fie demis?", l-a întrebat un jurnalist pe şeful statului.

Preşedintele a explicat că o astfel de decizie nu este de natură să aducă o stabilitate suplimentară în comportamentul politicienilor noştri naţionali.

"Dar pe de altă parte, o moţiune, dacă vine din anterioara sesiune ordinară sau dacă se depune una acum, este de o inutilitate clasică. Am mai spus asta: şi acea moţiune a fost de o inutilitate clasică, s-a făcut de râs PSD-ul fiindcă nu a reuşit nici măcar să adune cvorumul pentru un vot. Mi s-ar părea de data aceasta total aiurea să mai vină cu rediscutarea aceleiaşi moţiuni sau cu încă o moţiune. Dar dacă vor, atunci cu siguranţă au instrumentele să promoveze un astfel de demers", a adăugat Iohannis.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne