Ioan Mircea Paşcu confirmă: Dăncilă a decis retragerea candidaturii mele pentru funcţia de comisar interimar

Ioan Mircea Paşcu
Ioan Mircea Paşcu (Eugen Horoiu/Epoch Times România)

Fostul europarlamentar PSD Ioan Mircea Paşcu a anunţat, miercuri, că ambasadorul României la UE l-a informat că a primit instrucţiuni pentru a-i retrage candidatura la postul de comisar interimar al României, precizând că instrucţiunile ar fi venit din partea premierului Dăncilă.

„Ultimă oră: am fost informat de Dna Ambasador pe lângă UE, Luminiţa Odobescu, că a primit instrucţiuni pentru retragerea candidaturii mele la postul de comisar interimar al României! Iau notă şi mă conformez, aşa cum am anunţat, hotărârii luate de Dna Viorica Vasilica Dăncilă!”, a scris Ioan Mircea Paşcu pe pagina sa de Facebook.

Anterior, fostul europarlamentar PSD s-a plâns, via Facebook, că nu a fost suficient de mult susţinut din ţară pentru a ocupa această funcţie şi, mai mult, chiar a ameninţat că va spune la momentul potrivit tot ce s-a întâmplat "cu adevărat".

Reamintim că Ioan Mircea Paşcu a fost propus să preia portofoliul României, pe post de interimar, în locul Corinei Creţu, până la instalarea noii Comisii Europene, însă şeful CE, Jean Claude Juncker, s-a opus mutării, argumentând că se vor cheltui milioane de euro pentru numai câteva luni.