Investigator antifraudă, acuzaţii explozive: PSD a furat între 2 şi 4 locuri în Parlamentul European

Cozi în diaspora (arhiva)
Cozi în diaspora (arhiva) (George Creţu)

Dr. Paul Milata, investigator antifraudă, a acuzat, într-un interviu acordat Deutsche Welle, că PSD a obţinut cel puţin două locuri în PE prin blocarea votului în diaspora, concluzie la care a ajuns în urma unui calcul bazat pe date statistice şi estimări.

"În primul rând m-am bazat numai pe statisticile oficiale, acolo unde există, şi în al doilea rând m-am bazat pe estimările care sunt folosite în România şi în străinătate pentru calcularea numărului de votanţi. Numărul total de voturi din diaspora, aşa cum a fost raportat final de BEC, a fost de 375.212. Numărul persoanelor care nu au putut să voteze în străinătate şi pe care eu l-am calculat este de minim 726.000 (iar maxim 1,4 milioane). Da, este un număr foarte mare, dar şi numărul persoanelor cu cetăţenie română în diaspora este foarte mare şi este estimat între 3 şi 5 milioane de persoane. Şi prezenţa la vot la alegerile europarlamentare din 2019 a fost relativ mare pentru România - 49,02%. Într-adevăr, numerele sunt mari", a declarat Milata.

Potrivit expertului, numărul de persoane din diaspora care au fost împiedicate să voteze ar fi putut să definească 2 până la 4 locuri în Parlamentul EUropean.

"Din rezultatele pe care le avem până la ora actuală e foarte clar că marea majoritate a persoanelor care au votat în diaspora au votat pentru alte partide decât PSD-ALDE. Prin urmare, putem spune că împiedicarea votului în diaspora a avut rezultatul foarte concret că 2 până la 4 mandate în PE s-au distribuit altfel decât şi-ar fi dorit persoanele din diaspora. (...) Ce putem spune cu siguranţă este că PSD are 2 locuri în PE pe care nu le merită. Putem specula că PSD ar putea avea chiar 4 locuri pe care nu le merită, dintr-un total de 8. De asemenea, putem specula că USR-PLUS ar fi primit acele voturi din diaspora. Ceea ce mai putem spune cu un grad destul de ridicat de exactitate este că din cele 8 locuri obţinute de PSD la europarlamentare, 2 sunt rezultatul modului în care a decurs scrutinul din 26 mai în diaspora", a explicat Milata.

Interviul integral aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne