Învăţătoarea care a pulverizat spray lacrimogen asupra a doi copii nu a rezistat mai mult de o lună în nicio şcoală

Elevi şcoala generală
Elevi şcoala generală (Epoch Times România)

Inspectorul şcolar general din Satu Mare, Călin Durla, a făcut declaraţii pentru edupedu.ro în legătură cu suplinitoarea care a pulverizat spray lacrimogen asupra a 2 copii dintr-o clasă pregătitoare. Potrivit inspectorului şcolar, învăţătoarea nu a rezistat mai mult de o lună în niciuna din şcolile la care a fost repartizată.

„Stă 1, 2, 3 săptămâni, după care renunţă de bunăvoie”, a precizat Durla, adăugând că, legal, istoricul învăţătoarei de abandonare a elevilor la care era repartizată nu putea fi folosit ca argument pentru refuzul de a o mai angaja pe aceasta.

Oficialul afirmă că învăţătoarea se prezintă de mult timp la concursurile de titularizare sau suplinire, ia note peste 6, dar nu rezista mai mult de o lună într-o şcoală, cadrul didactic abandonând de bună voie postul la care e repartizată.

Potrivit sursei citate, inspectorul şcolar a afirmat că “ar trebui să vedem mai multă responsabilitate din partea celor care acordă avize psihologice”.

Articolul integral aici.

Reamintim că o învăţătoare suplinitoare în vârstă de 43 de ani de la Şcoala din Santău, judeţul Satu Mare, a fost reţinută pentru 24 de ore după ce a pulverizat spray lacrimogen asupra a doi copii de clasă pregătitoare. Învăţătoarea a susţinut că "a fost atacată, aşa că a fost în legitimă apărare".