Inundaţii în Vâlcea, Argeş, Dâmboviţa: Familii izolate, drumuri închise

Inundaţii
Inundaţii (Epoch Times România)
Flori Mladin
15.05.2014
În urma precipitaţiilor abundente au fost inundate 17 localităţi din judeţul Vâlcea, în comuna Lădeşti 17 familii rămânând izolate după ce un drum a fost închis din cauza inundaţiilor. Circulaţia pe mai mai multe tronsoane rutiere este restricţionată sau complet blocată.

Ploile torenţiale din ultimele ore au inundat 26 de gospodării din localităţile Mitrofani, Băbeni, Drăgăşani, Ioneşti, Ştefăneşti, Şuteşti, Stroieşti, Lădeşti, Olanu, Lungeşti, Şirineasa, Laloşu, Drăgoeşti, Şuşani, Păuşeşti Mâglaşi, Orleşti şi Râmnicu Vâlcea, conform datelor furnizate de Prefectura judeţului Vâlcea.

Traficul rutier este complet închis sau parţial restricţionat pe mai multe drumuri care s-au surpat datorită alunecărilor de teren ori sunt acoperite de ape. Astfel, drumul sătesc Găgeni - Burlui din comuna Lădeşti a fost închis, fiind impracticabil, un număr de 17 familii din Lădeşti rămânând izolate.

În urma ploilor torenţiale care au căzut în noaptea de miercuri spre joi au fost inundate şase localităţi din judeţul Argeş.
Localităţile Curtea de Argeş, Cotmeana, Băiculeşti, Ciofrângeni, Uda şi Vedea au fost cuprinse de ape, potrivit unui comunicat al Prefecturii Argeş.

Drumul naţional 7 C a fost închis în dreptul comunei Ciofrângeni, în punctul "Piatra”, autorităţile recomandând ca rută ocolitoare de la kilometrul 56 al drumului către Burluşi şi Râmnicu Vâlcea. Acest tronson este deschis în prezent doar riveranilor, iar circulaţia autovehiculelor cu masa mai mare de 7,5 tone a fost restricţionată pe DN 7 C, Conform sursei citate,

De asemenea, drumul naţional 73 C, care face legătura între Curtea de Argeş şi Râmnicu Vâlcea, a fost închis în urma unei alunecări de teren, produsă la kilometrul 60, în zona localităţii Piatra, fiind blocat tronsonul Tigveni - Blidari, informează Inspectoratul de Poliţie Judeţean Argeş.

De asemenea, o mie de persoane din localităţile Ciofrângeni, Drăganu, Cotmeana, Răteşti şi Băiculeşti nu aveau electricitate joi dimineaţă, alte aproximativ 3.000 de familii neavând curent în timpul nopţii.


România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor