Internaţionalul Eric Abidal şi-a anunţat retragerea din activitatea de jucător

Eric Abidal. AFP PHOTO/ JOSEP LAGO
Eric Abidal. AFP PHOTO/ JOSEP LAGO (JOSEP LAGO / AFP / Getty Images)

Eric Abidal, fundaşul lui Olympiakos Pireu, fost component al naţionalei Franţei, şi-a anunţat vineri retragerea din activitatea de jucător, "din motive personale", informează EFE şi revista France Football.

Aflat la Atena, jucătorul lui Olympiakos a evocat "motive personale" pentru a justifica decizia de a rupe contractul ce-l leagă de campioana Greciei. "Sportivul de înalt nivel este singurul care ştie când trebuie să-şi încheie cariera", a spus Abidal, care a jucat în Franţa la Lille, Lyon şi Monaco, iar în Spania la Barcelona (2007-2013), cu care a câştigat de două ori Liga Campionilor.

Lui Abidal i-a fost descoperită o tumoare la ficat în martie 2011, iar anul următor a fost supus unui transplant. El a revenit pe gazon în primăvara lui 2013, însă Barca nu i-a mai prelungit contractul. Fundaşul francez a evoluat în sezonul trecut la AS Monaco, iar în vară s-a transferat la Olympiakos, echipa care a încheiat recent pe locul 3 grupa sa din Liga Campionilor, urmând să joace în Europa League.

"Ţinând cont de parcursul meu, pe care toată lumea îl cunoaşte, cred că lumea va înţelege", a afirmat Abidal, care are 35 de ani şi 67 de selecţii pentru echipa Franţei.

"Ţin să le mulţumesc tuturor oamenilor de la club (Olympiakos — n. red.) pentru încrederea mi-au acordat-o în ultimele luni. Sunt mândru că am scris un mic rând în istoria lui Olympiakos fiindcă acest club va rămâne întotdeauna unul mare, deşi noi n-am reuşit un parcurs bun în Liga Campionilor.

Ţin de asemenea să le mulţumesc tuturor antrenorilor pe care i-am avut în cariera mea, tuturor staff-urilor medicale care mi-au tratat accidentările, începând din copilărie, şi tuturor echipelor cu care am împărtăşit momente extraordinare. (...) Astăzi e momentul să întorc pagina şi să încerc să scriu un nou capitol", a adăugat francezul.

La câteva zile după retragerea lui Thierry Henry, care va deveni consultant TV, Abidal a evocat viitorul său, care pare totuşi mai incert decât al fostului său coleg de naţională.

"Am avut solicitări de la Barca, a spus Abidal, referindu-se la zvonurile că va deveni unul dintre responsabilii clubului blaugrana. Nu am primit însă o ofertă de contract. E aceeaşi situaţie cu Olympiakos. Viitorul meu va fi aproape de Olympiakos. Când? Nu ştiu, dar e un lucru pe care-l doresc".