CS Dinamo Bucureşti şi-a premiat Laureaţii anului 2014

Larisa Andreea Iordache.
Larisa Andreea Iordache. (Dean Mouhtaropoulos / Getty Images)

Clubul Sportiv Dinamo Bucureşti a organizat, vineri, ''Gala celor mai buni sportivi ai anului 2014'', ai cărei laureaţi au fost, printre alţii, gimnasta Larisa Iordache, vicecampioană mondială, canoiştii Liviu Alexandru Dumitrescu şi Victor Mihalachi, campioni mondiali, sau sabrerul Tiberiu Dolniceanu, medaliat cu bronz la Mondiale.

Larisa Iordache a fost în 2014 vicecampioană mondială la individual compus şi la sol, campioană europeană la sol şi cu echipa, medaliată cu argint la bârnă şi bronz la sărituri, Liviu Alexandru Dumitrescu şi Victor Mihalachi au devenit campioni mondiali la C2 1.000 m şi vicecampioni la 500 m, iar Dolniceanu a obţinut şi alte rezultate notabile pe lângă bronzul de la Mondiale.

Chestor de poliţie Elisabea Lipă, preşedintele CS Dinamo, i-a felicitat pe sportivi şi antrenori pentru rezultatele din anul 2014 şi a mulţumit conducerii Ministerului Afacerilor Interne pentru sprijinul oferit.

''Avem un parc frumos la CS Dinamo, unde a fost inaugurat recent bazinul olimpic de nataţie, iar în 2015 se va deschide sala de gimnastică. Mulţumesc lui Gabriel Oprea, viceprim-ministru al Guvernului, Ministrul Afacerilor Interne, pentru tot sprijinul acordat'', a spus Elisabea Lipă.

Alţi laureaţi al Clubului Sportiv Dinamo au fost, la gala de final de an, desfăşurată la Muzeul Sportului Dinamovist din Parcul Sportiv Dinamo, canotoarele Cristina Grigoraş (vicecampioană europeană la dublu rame) Nicoleta Albu, Mihaela Petrila, Cristina Ilie, Andreea Boghian, Adelina Cojocaru, Ioana Crăciun (componente ale echipajului 8 1, campion european), gimnasta Diana Bulimar, campioană europeană cu echipa, luptătorul Alin Alexuc, locul 5 la Mondiale (greco-romane), atletul Marian Oprea, locul 4 în proba de triplusalt la Mondialele indoor, boxerul Paul Andrei Arădoaie, campion european de tineret, canotoarele Iuliana Bejenariu, vicecampioană mondială de tineret, canotoarele Georgiana Paraşcanu şi Beatrice Parfenie, campioane mondiale de junioare.

De asemenea, a fost premiată şi Secţia de arte marţiale, pentru cele 19 medalii la Mondiale şi 21 medalii la Europene.

Cel mai bun antrenor a fost desemnat Florin Popescu (kaiac-canoe).

Gimnasta Larisa Iordache a declarat cu acest prilej: ''Pentru anul 2015 îmi doresc rezultate şi mai bune decât în 2014''.

Larisa s-a arătat încântată de venirea de sărbătorilor: ''Este o atmosferă foarte frumoasă de Crăciun, pentru fiecare om în parte. Îmi aduc aminte de copilărie, de cum am început să fac gimnastică. Eu cred în Moş Crăciun. Toţi trebuie să creadă în Moş Crăciun. Eu încă mai sunt copil, sunt fata mamei şi fata tatălui meu. Copilul din mine nu o să dispară niciodată. Mergeam şi eu cu steaua şi cu pluguşorul''.
Liviu Alexandru Dumitrescu a precizat: ''Mă simt foarte bine, pentru că am avut un an din punctul meu de vedere bun. S-a terminat foarte bine cu medalia de aur la proba de C2 1.000 m de la Campionatul Mondial. Pentru anul 2015 avem un an foarte greu, cu o calificare pentru Jocurile Olimpice, în cadrul întrecerilor Campionatului Mondial de la Milano, care va avea loc în luna august. Înainte de asta avem Campionatul European şi Jocurile Europene, este un an destul de greu şi încărcat, însă miza mare o reprezintă calificările pentru JO, asta ne interesează în mod special''.

La rândul său, Victor Mihalachi a declarat: ''Pentru noi a fost un an foarte bun 2014, a fost un an reuşit pentru mine şi colegul meu. Pentru anul 2015 principalul obiectiv este reprezentat de calificările pentru Jocurile Olimpice, care o să se desfăşoare în Italia, în luna august, la Campionatele Mondiale. De Crăciunul şi Anul Nou o să fiu acasă la mine, în Republica Moldova, cu părinţii şi prietena mea''.

La finalul galei, Moş Crăciun a oferit daruri celor mai mici gimnaste dinamoviste, cu vârste cuprinse între 5 şi 8 ani.