Interesul românilor pentru credite a scăzut în decembrie

(photos.com)
Epoch Times România
17.01.2013

Numărul persoanelor care şi-au făcut o evaluare financiară pe site-ul www.eFin.ro s-a redus în decembrie 2012 cu 26,59% faţă de luna precedentă, la 4.199 de persoane, potrivit datelor Indicelui Efin.ro.

Indicele Efin.ro măsoară interesul persoanelor fizice pentru a obţine finanţare sub formă unui credit sau card de credit

Dintre aceste persoane, 51% au obţinut un rezultat favorabil în cursul lunii decembrie, conform Credit Scoring, intrumentul online dezvoltat de portalul www.efin.ro pentru a permite aplicanţilor să îşi evalueze şansele de a le fi acceptată cererea de credit de către bănci.

În medie, o persoană face 2,87 aplicaţii, pentru a înţelege care sunt aspectele pe care trebuie să le îmbunătăţească, în principal veniturile şi comportamentul de plată, pentru a putea avea acces la creditul dorit. 45,2% (1.900) dintre cei care şi-au făcut o evaluare financiară în ultima luna din 2012 sunt absolvenţi de studii superioare.

Potrivit datelor Credit Scoring, persoanele cu venituri nete cuprinse între 750 şi 1.500 lei sunt cele mai dornice să acceseze un împrumut (38,9%). Din cele 1.634 de persoane cu un astfel de venit, care şi-au calculat credit scoringul în decembrie, 793 îndeplinesc criteriile de eligibilitate în vederea obţinerii unui împrumut (49%).

Românii cu venituri peste medie (2.000 a€“ 5.000 lei) sunt interesaţi de verificarea şanselor reale pe care le au în vederea contractării unui împrumut. Din totalul persoanelor care şi-au calculat credit scoringul, 69% s-ar califica pentru obţinerea unui împrumut.

Din punct de vedere al băncilor comerciale, rezultatele indicelui Efin.ro arată că există încă o bază de clienţi cu venituri peste medie care doresc să acceseze credite şi care au şanse importante de a obţine finanţarea din partea băncilor. Această categorie de clienţi sunt mai puţin afectaţi de o posibilă înrăutăţire a situaţiei economice din România, scoringul lor fiind afectat doar de criteriile demografice specifice. Aceştia ar trebui să reprezinte bază de clienţi principală pentru bănci în perioadă următoare, dacă acestea vor decide să reia creditarea pentru clienţii persoane fizice.

De la lansarea instrumentului Credit Scoring, peste 370.000 de persoane şi-au calculat scoringul online.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor