Înstrăinarea ilegală a terenurilor publice, în atenţia procurorilor. Sunt vizaţi trei angajaţi din cadrul Primăriei Chişinău

Primăria oraşului Chişinău
Primăria oraşului Chişinău (Anişoara Chiriac/Epoch Times)

Procuratura municipiului Chişinău, Oficiul Principal, în colaborare cu ofiţerii Serviciului protecţie internă şi anticorupţie (SPIA) al MAI şi Serviciului de Informaţii şi Securitate (SIS) au documentat săptămâna trecută mai multe persoane bănuite de escrocherie, falsificarea probelor, precum şi exces de putere sau depăşirea atribuţiilor de serviciu.

Acestea sunt persoane angajate în întreprinderi municipale, în Primăria municipiului Chişinău, printre care şi un fost viceprimar. Mai mult decât atât, în cadrul cauzelor penale, pe lângă cei trei angajaţi din cadrul Primăriei municipiului Chişinău din această cauză penală, sunt vizate şi alte persoane fizice şi juridice, se arată într-un comunicat al Procuraturii Generale.

Prin urmare, în urma măsurilor desfăşurate, au fost reţinute două persoane pentru un termen de 72 ore – un fost viceprimar şi un angajat al Direcţiei generale arhitectură, urbanism şi relaţii funciare a Primăriei municipiului Chişinău.

În rezultatul audierii, ambele persoane au colaborat cu organul de urmărire penală, fără să fie identificate temeiuri că acestea vor împiedica efectuarea urmăririi penale, motiv pentru care a fost luată decizia de eliberare a acestora, cu aplicarea măsurii de nepărăsire şi obligarea lor de a se prezenta la solicitarea organului de urmărire penală, au comunicat procurorii.

Totodată, a fost audiat în calitate de bănuit şi un angajat din cadrul Primăriei municipiului Chişinău, care, la momentul comiterii infracţiunii, deţinea funcţia de şef interimar de secţie. Dacă vor fi găsite vinovate, persoanele vizate în cauzele penale riscă pedepse cu închisoarea de până la 10 ani şi amenzi de sute de mii de lei.

În continuare, sunt efectuate acţiuni de urmărire penală şi măsuri speciale de investigaţii, în scopul stabilirii tuturor circumstanţelor şi implicării altor persoane cu tangenţă la caz.

Amintim că, la 9 septembrie, în cadrul acestor cauze penale au fost efectuate 21 de percheziţii în sediul Primăriei municipiului Chişinău, în oficiile, automobilele şi la domiciliile persoanelor vizate în cauzele penale. În cadrul administrării probelor acumulate, a fost identificată o schemă infracţională de înstrăinare a unor terenuri publice, care aparţin Primăriei Chişinău.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe