Institutul lui Constantinescu, de neatins. Deputat: Au cheltuit aproape 2 milioane euro pe salarii şi sindrofii

Emil Constantinescu
Emil Constantinescu (Epoch Times România)

Camera Deputaţilor a respins, miercuri, un proiect de lege iniţiat de USR care viza desfiinţarea Institutului de Studii Avansate pentru Cultura şi Civilizaţia Levantului, condus de fostul preşedinte Emil Constantinescu. În timpul dezbaterilor, deputatul USR Iulian Bulai a susţinut că din cele 2 milioane de euro primite de institut în ultimii doi ani, doar 80.000 de lei au mers spre proiecte.

“Noi nu considerăm oportună această instituţie pe bani publici. În doi ani de activitate această instituţie a avut alocat câte un milion de euro pe an. Pe proiecte au mers 80.000 de lei în 2019. 80.000 de lei din două milioane de euro. Aceşti bani au mers pe salarii foarte mari, pe deplasări, pe diurne, pe sindrofii, pe tot felul de activităţi care nu au nicio legătură cu ideea de Levant. Această instituţie reprezintă un institut luat pe persoană fizică de către o personalitate care a reprezentat speranţa României acum 20 de ani. E trist că salariaţii din această instituţie câştigă fără să facă nimic concret pentru cercetare mai mult decât cercetătorii de la Academia Română. Nu este corect”, a afirmat Bulai, citat de Mediafax.

La rândul său, deputatul USR Cătălin Drulă a afirmat înaintea votului că proiectul va fi respins deoarece toate celelalte partide susţin menţinerea acestei “sinecuri” care ne costă 1 milion de euro pe an.

“PSD şi UDMR prin vorbitorii în plen au recunoscut că e un hatâr făcut lui Emil Constantinescu. Nici măcar nu s-au mai obosit să pretindă că acest pseudo-institut are vreo misiune academică. Vă reamintesc că săptămâna trecută, prin votul tuturor partidelor în afară de USR, au dat 10 milioane de lei pe an înapoi fake-Academiei Oamenilor de Ştiinţă, pe care le tăiase USR la începutul anului”, a adăugat Drulă.

În plus, deputatul a mai precizat că vechea clasă politică din România nu este altceva decât o frăţie a “sinecurilor, a privilegiilor, a sistemelor clientelare de distribuit bani şi resurse de la stat”.

De asemenea, deputatul PMP Marius Paşcan a afirmat că, în condiţiile în care Guvernul se plânge că nu sunt bani pentru dublarea alocaţiilor pentru copii, este “absolut imoral ca resursele ţării să susţină meritele inexistente ale unor aşa-zise institute sau pseudoacademii de cercetare ştiinţifică”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne