Înregistrări explozive. Ramona Bruynseels îl acuză pe Voiculescu de şantaj şi risipirea banilor de campanie / Reacţia candidatei

Ramona Ioana Bruynseel
Ramona Ioana Bruynseel (Facebook - Ramona Bruynseel)

Candidata Partidului Puterii Umaniste, Ramona Ioana Bruynseels, îl acuză pe Dan Voiculescu că nu a plătit oamenii implicaţi în campanie, deşi Bruynseels dăduse banii în acest scop, informează Newsweek România, care postează trei înregistrări audio cu prezidenţiabila PPU.

Cele trei înregistrările audio relevă o Ramona Ioana nemulţumită, care se plânge că a fost înşelată şi trădată de Dan Voiculescu, acuzându-l pe acesta de şantaj şi folosirea discreţionară a banilor.

Prima înregistrare este a unei discuţii telefonice cu Paul Mihai Ionescu, un fel de şef de campanie al candidatei PPU şi fost consilier al lui Liviu Dragnea când acesta deţinea preşedinţia Camerei Deputaţilor. Cea de-a doua înregistrare este o discuţie purtată de Bruynseels cu un apropiat din staff, Ştefan Prisecaru, iar cea de-a treia, este tot o înregistrare telefonică, în care Ramona Ioana vorbeşte cu Eduard Dumitraşcu, aparent un apropiat al echipei de campanie.

Iată, mai jos, pasajele relevante din fiecare înregistrare.

Prima înregistrare:

Ramona Ioana Bruynseels: Faceţi bine şi rezolvaţi cu aceşti oameni, nu e corect ce se întâmplă!

Paul Mihai Ionescu: Eu ţi-am fu**t banii?

RIB: Eu am dat bani pentru ca aceşti oameni să fie plătiţi.

PMI: Ţi-am fu**t eu vreun ban, eu personal?

RIB: Acum două săptămâni ce te-am rugat? Să rezervaţi banii să plătiţi salariile oamenilor. Mi-ai promis că veţi face chestiile astea. Nu vă e ruşine să-mi trimiteţi azi mesaj că nu sunt plătiţi oamenii?

PMI: Eu nu am trimis nici un mesaj!

RIB: Nu mie, i-ai trimis soţului meu! Paul, eu am vorbit cu tine un lucru şi te-am rugat să rezervi banii pentru salariile oamenilor.

PMI: Şi eu te-am rugat, de când am venit, ca discuţia legată de bani să nu ajungă la mine. [...]

Bruynseels: "Toţi faceţi ce vă zice... dom' profesor!"

RIB: De o lună de zile vă tot spunem: din partea noastră nu mai intră nici un leu în campanie! Mă-nţelegi? Au intrat suficienţi.

PMI: Eu am venit aici acum o lună jumate să ajut...

RIB: Şi ce stabiliţi cu mine mergeţi după aia la PROFESOR şi schimbaţi şi nu aveţi nici măcar bunul simţ să reveniţi la mine şi să-mi spuneţi:

Eu am adus bani cash ca să plătiţi pliantele, da? S-a plătit spotul şi, în final, mi s-a pus tot mie factura de pliante! Mă, da' este neruşinare! Paul, tot ce vorbim... stabilim una şi după aceea toţi faceţi ce vă zice... dom' PROFESOR! Care nu vine să vorbească cu mine!

Ionescu: "O să-l informez şi pe dom' profesor"

PMI: Te consulţi cu 200.000 de oameni! Şi toată dezorganizarea asta, după o lună jumate aici, am realizat că vine de la tine.

RIB: A, perfect! Nu că tu nu eşti capabil să gestionezi lucrurile, nu că PROFESORUL vine şi face ceea ce face!

PMI: Cine este acest Ştefan care a venit în campanie şi începe să ia oamenii şi să-i pună la treabă, să-i înjure, să vorbească cu ei în tot felu'? Cine este acest Ştefan?

RIB: Este un tip care m-a ajutat să ajung la nişte fabrici la care incompetenţii tăi, care vin să mă spioneze, nu ştiu să facă un program de la A la Z.

PMI: Ramona, din acest moment, o să-l informez şi pe dom' PROFESOR, nu mă mai implic cu absolut nimic în campanie.

RIB: Te rog! Ei (20 de oameni neplătiţi - n.r.) au început atacul pe social media şi mie nu-mi convine, Paul, eu am muncit în campania asta! Mi-am pus banii, mi-am pus viaţa la risc şi nu-mi convine, pentru că cineva este neserios şi nu vrea să plătească oamenii care au muncit pentru noi... Iar eu nu accept să mă alerge 20 - 50 - 100 de oameni că nu-i plătesc.

A doua înregistrare:

RIB: (plângând) Oamenii nu-s plătiţi...

Ştefan Prisecaru: Şi nu ştiai când faci asta cu Voiculescu că aşa o să se ajungă? Nu ştiai că jegul ăsta de om asta o să facă? Ţi-am spus de la început: o mizerie umană.

RIB: That's it...

ŞP: Cum să ieşi din campanie, ai înnebunit?!

RIB: Ies!

ŞP: Pentru ce? Ţi-ai plătit oamenii, tu i-ai plătit, care-i problema ta?! Ieşi şi spui: <Ăştia care scrieţi despre mine pe media, uitaţi factura! Pe care i-am dat-o lu' ăsta. Uitaţi ce i-am spus în ziua cutare lu' jegu' ălălalt!> Ok, şi o să fie Voiculescu împotriva la toată lumea. Asta-i ştire, poţi s-o faci! Degeaba plângi... Ai facturile când ai plătit în conturi?

RIB: (în engleză, plângând) O să mă scoată din asta spunând că eu nu i-am plătit pe oameni şi eu am creat haosul ăsta. Mă opresc, asta e!

ŞP: Şi varanu' a făcut ce ştie mai bine, să fure banii! Care-i problema? Am trecut prin mai rele ca astea... nu că scriu 20 de inşi de mine... Ăsta a scris doi ani de zile de mine. M-a ţinut 24 de ore la televizor. Din două în două ore. Şi? Ce folos? Mi-a f...t viaţa toată, care-i problema? Mă vezi pe mine acuma că...? Tu te plângi că scriu acuma unii de tine, de două zile, puşi de varanu'... Ăsta e varanu', Dan Voiculescu, prietenul tău, profesoru', puşcăriaşu'... cum îi spuneţi voi, profesoru'... nu-i nici un profesor... La Jilava-i profesor! Aşa că, nu te mai... nu te mai! Welcome to politics!

Şi cât vrea să-l mai şantajeze pe bărbată-tu, cât mai vrea să-i ceară lui Dominic, ce bani mai are să-şi ia?

RIB: Mulţi.

ŞP: Ce înseamnă "mulţi"?

RIB: Păi, acuma Dominic (Dominic Bruynseels este bancher - n.r.) ar trebui să mai... nu ştiu... să finanţeze tot. Restul campaniei.

ŞP: Da' dă-l în morţii lui, nu mai mergi cu Antenele, la revedere, pa! Mergi tu, cu social media şi cu toţi prietenii, care-i problema!

RIB: Exact...

[...]

ŞP: Şi ieşi pe conferinţă de presă şi m**e lu' varanu' şi asta e! Vreţi să mă îngenuncheaţi cu televiziunile voastre? Daţi-i drumu', vedem ce o ieşi! Varanu' nu te-a ajutat, doar te-a şantajat până acum! Şi te-am întrebat: Tu: E, uite-l.

RIB: Deci, o să mă prezinte ca fiind instabilă, ca fiind eu haotică şi...

ŞP: Tot ce spune varanu' e-n favoarea ta! Tu-nţelegi?

RIB: Numai că nu o să spună el...

ŞP: Nu, mă, o să spună trompetele lui! S-a ajuns unde a vrut varanu': să te îngenuncheze! Da' nu pe tine, pe soţu'!

RIB: Da, da' acuma ştii ce urmează: o campanie împotriva mea.

ŞP: Super-tare! E cea mai tare campanie! Neplătită! BREAKING NEWS: e una care i-a dat la m**e lu' varanu'! Moca o să fie asta. Milioane dădeai şi nu făceai campania asta, ce-ţi face varanu' acuma.

A treia înregistrare:

RIB: Eu în aceste momente sunt într-o extrem de mare răfuială cu profesoru' şi cu restu', contul campaniei este pe zero barat, el încearcă şi pune în practică şantaje şi alte chestii ca să poată să mă facă pe mine să pun mai departe nu ştiu câte sute de mii vrea el... nu se va întâmpla acest lucru. Se prea poate ca astăzi să se ia anumite decizii. Ok?

Nu ştiu cum se finalizează acest conflict, i-am rugat să-mi plătească oamenii din campanie pentru că erau bani. Banii s-au dus pe alte chestii, pe care nu le ştiu.
Apelez la tine să-ncerci să-i ţii puţin sub control.

Articolul complet şi înregistrările audio aici.

Reacţia Ramonei Ioana Bruynseels

Ulterior publicării articolului, Ramona Ioana Bruynseels a transmis redacţiei noastre următorul drept la replică:

"În urma ştirii publicate de către site-ul dumneavoastră a unor înregistrări atribuite doamnei Ramona Ioana Bruynseels, vă solicităm să publicaţi, ca drept la replică, poziţia oficială a doamnei Bruynseels, referitoare la subiectul menţionat.

'Observând că sunt din afara sistemului şi că, în ultima perioadă, am crescut în sondaje, mizeria din politică încearcă să mă doboare. Oameni fără caracter, interesaţi de răfuieli personale, s-au strecurat în apropierea mea şi au provocat conflicte care nu-mi reprezintă nici valorile, nici convingerile personale.

Eu am intrat şi rămân cu bună credinţă în familia umanistă. Mi-am asumat un proiect şi îl voi duce mai departe cu încredere. Iar dacă mai apar probleme, cum se mai întâmplă de multe ori în momente tensionate, le vom rezolva împreună, în familie.

Referitor la informaţiile apărute în presă, voi discuta cu avocaţii pentru a afla care este cea mai bună modalitate pentru a verifica legalitatea şi corectitudinea integrală a unor pasaje înregistrate.

Toate aceste atacuri îmi întăresc convingerea de a lupta, până la capăt, împotriva răului din politică şi societatea românească. Iată că, după înregistrările cu Dan Barna au apărut şi cu mine. Nu m-ar mira să mai apară şi cu alţii. Răul face toate eforturile să ne compromită, să ne dezbine. Mulţumesc presei care a reflectat obiectiv această temă'."


România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne