Indonezia, lovită din nou de un seism puternic

Oameni caută printre ruinele caselor lor distruse de un cutremur în Menggala, la nord de insula indoneziană Lombok, 8 august 2018.
Oameni caută printre ruinele caselor lor distruse de un cutremur în Menggala, la nord de insula indoneziană Lombok, 8 august 2018. (Adek Berry/AFP/Getty Images)

Un alt cutremur a lovit joi insula indoneziană Lombok, după ce un seism de magnitudine 6,6 a zguduit duminica trecută regiuni din Indonezia, inclusiv această insulă, provocând moartea a circa 380 de persoane şi rănirea a peste 1.000.

Conform Centrului Seismologic Europeano-Mediteranean, epicentrul cutremurului de joi a fost la 18 km nord-est de oraşul Mataram, care are o populaţie de 319.000 de locuitori. De asemenea, cutremurul a lovit la o adâncime de 12 km şi a avut o magnitudine de 5,8, deşi rapoartele iniţiale au susţinut că magnitudinea a fost de 6,1 pe scara Richter.

Cutremurul masiv de duminică, ce a avut parte şi de câteva replici puternice, a provocat moartea a cel puţin 131 de persoane, conform Agenţiei Naţionale indoneziene pentru Administrarea Dezastrelor. Totuşi, conform altor surse, ar fi murit peste 380 de persoane în timpul seismului.

La sfârşitul lunii iulie, un cutremur de magnitudine 6,4 a lovit regiunea, omorând 16 persoane.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Știință