Indignare în USR: "Agramata care conduce pe hârtie Guvernul prezintă la Bruxelles varianta plină de minciuni a PSD"

După ce i-au sfidat pe românii gazaţi şi bătuţi, acum regimul PSD sfidează Uniunea Europeană, prezentând minciuni sfruntate drept adevăr, şi-a exprimat nemulţumirea deputatul Matei Dobrovie, după scrisoarea trimisă la Bruxelles de premierul Viorica Dăncilă.
Viorica Dancila
Viorica Dancila (Florin Chirila/Epoch Times)

Deputatul USR Matei Dobrovie a criticat dur, pe pagina sa de Facebook, demersul premierului Viorica Dăncilă de a le prezenta o "realitate distorsionată" şefilor Comisiei Europene privind incidentele violente din Piaţa Victoriei.

"La o săptămână de la reprimarea violentă a protestului din Piaţa Victoriei, Liviu Dragnea se ascunde ca un laş şi îşi scoate la înaintare slugile care încearcă să acopere fărădelegea. Mai întâi au fost şefii Jandarmeriei. Acum Dăncilă, agramata care conduce pe hârtie Guvernul României, îi scrie preşedintelui Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, prezentându-le o realitate distorsionată - varianta plină de minciuni a PSD: 's-a încercat înlăturarea pe cale violentă a unui guvern legitim, pot reprezenta un precedent periculos în rândul statelor democrate...încercări repetate de intrare în sediul guvernului, de forţare a cordoanelor de jandarmi şi de intimidare a unor obiective în spaţiul public'. Din păcate România nu mai este democraţie, ci un stat capturat de un singur om, Liviu Dragnea", a declarat Matei Dobrovie, care o acuză pe Dăncilă de "laşitate şi servilism".

Deputatul s-a arătat revoltat că, după ce oameni nevinovaţi au fost gazaţi şi bătuţi de cei care trebuiau să-i apere şi să le asigure securitatea, nu există nicio demisie.

"De ce? Pentru că regimul Dragnea se bazează pe miniştri total incompetenţi, obedienţi, devotaţi total în rău comandantului suprem. Dacă ar cădea Carmen Dan sau Dăncilă, Dragnea nu ar mai controla Guvernul şi Ministerul de Interne, Jandarmeria etc. E de neconceput aşa ceva pentru el deoarece atunci când o marionetă este eliminată din piramida clientelară, regimul Dragnea se clatină. Dat fiind că nu mai are nicio legitimitate nici internă, nici externă, acest regim mafiot recurge la violenţă, şantaj şi intimidare. Planul a fost pus la punct în ideea de a provoca violenţe, de a-l acuza pe Iohannis de înaltă trădare, cu scopul final de a-i înlătura ulterior pe şeful SRI şi procurorul general şi de a controla astfel toate instituţiile", a precizat Matei Dobrovie.

Potrivit deputatului, după ce i-au sfidat pe românii gazaţi şi bătuţi care încă au sănătatea afectată, refuzând să le spună măcar ce substanţe chimice au folosit împotriva lor, acum regimul PSD sfidează UE, prezentând minciuni sfruntate drept adevăr.

"Este o formă de şantaj - Liviu Dragnea şi tovarăşii dau mesajul implicit că nu vor da înapoi, ci vor merge până la capăt. Dacă UE va sancţiona derapajul lor antidemocratic, ei nu se vor lăsa. Ei vor să ne scoată din UE, încet, dar sigur. Rusia lui Putin, după modelul căruia Dragnea îşi structurează verticala puterii, este mult mai apropiată de PSD-ALDE. Acolo nu se pun condiţii privind drepturile omului şi democraţie, iar corupţia e acceptată", a conchis Matei Dobrovie.

Reamintim că, în timp ce presa română şi străină vuiesc despre cum a dat Jandarmeria, pe 10 august, cu gaze, bastoane, pumni, picioare în cetăţenii strânşi în Piaţa Victoriei, premierul Viorica Dăncilă le-a trimis preşedintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, şi prim-vicepreşedintelui Frans Timmermans o scrisoare pentru a le transmite celor doi că jandarmeria a acţionat legal şi că preşedintele Klaus Iohannis a făcut un apel pentru continuarea protestelor.

Potrivit Vioricăi Dăncilă, scenele de violenţă din Victoriei, documentate de numeroase mărturii şi înregistrări video n-au fost decât o intervenţie legitimă a Jandarmeriei de a opri încercarea de înlăturare pe cale violentă a guvernului. Totodată, Dăncilă îl acuză pe Iohannis că nu şi-a îndeplinit atribuţiile constituţionale de mediator şi că, mai mult, a făcut apel la continuarea protestelor.

Mai multe detalii despre scrisoarea premierului aici.