Dăncilă scrie Bruxelles-ului: Protestul din 10 august, o încercare de înlăturare violentă a guvernului! Intervenţia Jandarmeriei, legitimă

Protestul din 10 august a fost organizat în contextul ”receptării pozitive în mare parte” a bilanţului primelor şase luni de guvernare iar jandarmii au intervenit legitim, le transmite Viorica Dăncilă liderilor Comisiei Europene.
Viorica Dăncilă
Viorica Dăncilă (Epoch Times)

În timp ce presa română şi străină vuiesc despre cum a dat Jandarmeria, pe 10 august, cu gaze, bastoane, pumni, picioare în cetăţenii strânşi în Piaţa Victoriei, premierul Viorica Dăncilă le-a transmis preşedintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, şi prim-vicepreşedintelui Frans Timmermans o scrisoare pentru a le transmite celor doi că jandarmeria a acţionat legal şi că Iohannis a făcut un apel pentru continuarea protestelor, informează jurnalistul Ovidiu Vanghele de la Centrul de Investigaţii Media.

Potrivit Vioricăi Dăncilă, scenele de violenţă din Victoriei, documentate de numeroase mărturii şi înregistrări video n-au fost decât o intervenţie legitimă a Jandarmeriei de a opri încercarea de înlăturare pe cale violentă a guvernului. Totodată, Dăncilă îl acuză pe preşedintele Klaus Iohannis că nu şi-a îndeplinit atribuţiile constituţionale de mediator şi că, mai mult, a făcut apel la continuarea protestelor.

"Forţele de ordine au întreprins demersuri de oprire a violenţelor în conformitate cu legislaţia în vigoare, iar faţă de plângerile unor demonstranţi care au reclamat faptul că au fost victimele unor abuzuri, au fost demarate anchete", se arată în scrisoare.

Viorica Dăncilă mai transmite în scrisoarea sa că protestul din 10 august a fost organizat în contextul ”receptării pozitive în mare parte” a bilanţului primelor şase luni de guvernare şi susţine că ”manifestaţia din 10 august a devenit un subiect de dispută politică intensă, majoritatea liderilor partidelor au făcut apel la calm şi la izolarea forţelor perturbatoare a ordinii publice. Cu toate acestea, s-au făcut auzite voci ale liderilor politici care au chemat la continuarea protestelor, aducând acuze instituţiilor statului, forţelor de ordine, respectiv celor care în toate statele membre au rolul de a proteja cetăţenii faţă de agresiuni şi acţiuni violente. Consider că aceste încercări de înlăturare pe cale violentă a unui guvern legitim pot reprezenta un precedent periculos în rândul statelor democrate”, susţine premierul Dăncilă în scrisoarea trimisă conducerii Comisiei Europene.

Scrisoare către Bruxelles
Scrisoare către Bruxelles (Ovidiu Vanghele)

(Ovidiu Vanghele)

Reamintim că protestul Diasporei de pe 10 august a fost spulberat cu violenţă, asta după ce ore în şir jandarmii au împroşcat periodic cetăţenii prezenţi în Piaţa Victoriei cu gaze lacrimogene. Imaginile cu intervenţia brutală a Jandarmeriei au făcut înconjurul internetului şi presei: nori de gaze, grenade lacrimogene, cartuşe cu piper, oameni alergând înnebuniţi, femei înlăcrimate şi vomitând, ambulanţe pline, tineri loviţi cu bastoane şi picioare în cap.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne