India şi Rusia vor desfăşura exerciţii militare. Kremlinul va testa o armă nucleară

În cadrul unor exerciţii militare comune ruso-indiene ce vor avea loc în acest an, Kremlinul a anunţat că va testa o armă nucleară puternică, poreclită Satan 2 de către experţii NATO. Conform rapoartelor media, arma rusească ar putea distruge o ţară precum Franţa în câteva secunde.
Un    sistem de rachete RS-24 Yars participă la o paradă în Piaţa Roşie din    Moscova, 9 mai 2016, cu ocazia celebrării Zilei Victoriei.
Un sistem de rachete RS-24 Yars participă la o paradă în Piaţa Roşie din Moscova, 9 mai 2016, cu ocazia celebrării Zilei Victoriei. (Captură Foto)

Rusia şi India au anunţat că vor desfăşura exerciţii militare comune în acest an în Orientul Îndepărtat.

Ofiţerul şef responsabil cu presa în Districtul Militar Estic al Rusiei s-a referit, în cadrul unei conferinţe de presă, la pregătirile care au loc pentru desfăşurarea viitoarele exerciţii militare.

“Reprezentanţii Districtului Militar Estic şi ai Forţelor Armate Indiene au ajuns la un acord în legătură cu desfăşurarea unui exerciţiu militar în cea de-a doua jumătate a anului 2016 la poligonul Sergheievski din teritoriul Primorski”, a declarat Alexander Gordeiev. “În acelaşi timp, cele două tabere au coordonat aspectele părţii practice a exerciţiului”.

Cele două ţări au semnat un acord în luna aprilie pentru desfăşurarea unor exerciţii militare. În noiembrie 2015, cele două state au desfăşurat exerciţii comune împotriva terorismului.

La exerciţii vor participa două unităţi mecanizate de infanterie din partea Rusiei, plus mortiere, tunuri cu declanşare automată şi sisteme de lansatoare de rachete multiple. India va trimite două grupuri tactice la nivel de companie, conform TASS. În plus, la exerciţii vor participa aproximativ 500 de soldaţi din fiecare tabără.

De asemenea, Rusia se pregăteşte să testeze o armă nucleară puternică capabilă să distrugă o ţară întreagă “de mărimea statului american Texas sau a Franţei” în câteva secunde. Nu se ştie dacă testul va conţine o încărcătură nucleară.

RS-28 Sarmat ar putea fi cea mai puternică armă nucleară proiectată până acum, conform Daily Mirror, şi aceasta ar putea fi capabilă să evite sistemele radar inamice. Arma a fost poreclită “Satan 2” de către experţii NATO.

Arma a fost proiectată pentru a livra 12 focoase nucleare. Raza sa de acţiune este de aproximativ 10.000 km, putând astfel să lovească Europa şi oraşe americane de pe coastele de est şi vest.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe