India: Morţi toţi marinarii blocaţi în submarinul din Mumbai după izbucnirea unui incendiu

O vedere generală a docului naval din Mumbai, 14 august 2013. (INDRANIL MUKHERJEE / AFP / Getty Images)
Mioara Stoica
14.08.2013

Ministrul Apărării din India, A.K. Antony, a anunţat că cei 18 membri ai echipajului submarinului indian INS Sindhu Rakshak, care au rămas blocaţi noaptea trecută la bordul navei în urma unei serii de explozii, sunt probabil morţi, relatează miercuri Rai Giornale Radio. Submarinul se afla în portul Mumbai.

Potrivit ştirilor televiziunii CNN-Ibn ''toţi cei 18 membri ai echipajului au fost prinşi în capcana exploziei'', în timp ce în primul moment mass-media a raportat unii dintre ei ar fi reuşit să ajungă în siguranţă, în timp ce alţii erau răniţi.

Explozia care a lovit submarinul non-nucleara provocat un incendiu puternic, declara un purtător de cuvânt al Marinei, în New Delhi. "Cauzele exploziei trebuie verificate", a declarat purtătorul de cuvânt Narendra Kumar Vispute, care a adăugat că salvatorii caută disperaţi corpurile marinarilor dispăruţi.

Canalul de televiziune NDTV a transmis imagini neclare a unei explozii puternice, la scurt timp după miezul nopţii, cu cerul luminat de flăcări.

Submarinul indian INS Sindhu Rakshak S63, construit de ruşi, cu motoare diesel, are o vechime de 16 ani şi fusese revizuit recent chiar în Rusia, a declarat un analist de la , Rahul Bedi. India are 14 submarine diesel, a afirmat Bedi. Anul trecut, India a achiziţionat de la Moscova un submarin nuclear Nerpa pentru marina sa, cu un contract de leasing de 10 ani pentru un cost total de aproape 1 miliard de dolari SUA.

În urma exploziei, submarinul S63 Sindhu Rakshak s-a scufundat parţial, şi "numai o parte a rămas vizibilă la suprafaţă", a declarat Ministerul Apărării într-o declaraţie.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor