Incident la granita intre Nepal si Tibet filmat de un cameraman roman

Imagine TV luat din inregistrarea video facuta de cameramanul Sergiu Matei si difuzata de ProTV, arata cum persoana care conducea grupul de tibetani a cazut la pamant dupa ce a fost impuscata de soldatii chinezi in timp ce grupul trecea prin pasul Nangpa la granita dintre Tibet si Nepal. Un barbat neidentificat poate fi auzit pe inregistrare spunand in engleza: "Ii omoara ca pe caini",
Imagine TV luat din inregistrarea video facuta de cameramanul Sergiu Matei si difuzata de ProTV, arata cum persoana care conducea grupul de tibetani a cazut la pamant dupa ce a fost impuscata de soldatii chinezi in timp ce grupul trecea prin pasul Nangpa la granita dintre Tibet si Nepal. Un barbat neidentificat poate fi auzit pe inregistrare spunand in engleza: "Ii omoara ca pe caini", (- / AFP / Getty Images)

Incident armat, probabil la frontiera dintre China si Nepal, la 30 septembrie, surprins de o camera video a unei televiziuni din Romania

Dalai Lama a declarat ca este intristat de un incident armat surprins de o camera de inregistrare video, care a avut loc la granita, soldat cu cel putin un mort. Se presupune ca incidentul a avut loc la frontiera dintre China si Nepal, la 30 septembrie. Un barbat este vazut cazand la pamant intr-o inregistrare video facuta de o echipa de televiziune romana, care filma o expeditie alpina.

La incident a fost, de asemenea, martor si un membru al expeditiei de alpinisti. In inregistrare apare un grup in care se presupune ca erau tibetani care incercau sa traverseze Nepalul in drum spre India, unde traieste liderul lor in exil, Dalai Lama.

Agentia de stat chineza a informat ca persoane care au incercat sa traverseze ilegal granita i-au atacat pe soldati, care au fost fortati sa se apere. Insa grupari pentru drepturile omului au declarat ca imaginile video demonstreaza ca graniceri chinezi au tras asupra unor tibetani neinarmati in timp ce acestia incercau sa fuga din Tibet, aflat sub controlul Chinei, prin pasul Nangpa La.

Trupe chineze au intrat in Tibet in anul 1950, iar incepand de atunci statul comunist a recurs la represiuni aspre impotriva tibetanilor care lupta pentru autonomie politica si religioasa.

Avem o alta dovada, de data aceasta LIVE a tratamentului criminal si persecutoriu la care guvernul comunist chinez ii supune pe cei care nu urmeaza "linia partidului".

Credem ca a venit totusi vremea ca opinia publica mondiala sa incerce sa treaca peste interesele economice ce o leaga de guvernul comunist de la Beijing si sa isi arate dezaprobarea fata de crimele acestuia.

Sta in puterea noastra, a tuturor, sa oprim genocidul la care Partidul Comunist Chinez isi permite de atata timp sa supuna poporul chinez.

Nu numai tibetanii sunt hartuiti si persecutati, ci si practicantii Falun Gong - o miscare spirituala pasnica foarte populara in China care are in jur de 100 de milioane de practicanti, dar si crestinii care nu vor sa se integreze in randurile bisericilor patriotice create special de Partidul Comunist Chinez pentru a-si exercita cu mai multa usurinta controlul asupra chinezilor. Printre victimele comunismului in China se numara si cetatenii de etnie uigura, al caror lider este actualmente in exil, dna Rebiya Kadeer - nominalizata in acest an pentru a i se decerna Premiul Nobel pentru Pace.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe