Începe vaccinarea antigripală gratuită

(Lewis Whyld- WPA Pool / Getty Images)

Persoanele cu risc ridicat de îmbolnăvire vor fi vaccinate antigripal gratuit începând din această săptămână. Pentru această acţiune, Ministerul Sănătăţii a achiziţionat din import un milion de doze pentru campania de vaccinare care se va desfăşura la nivel naţional.

Până în prezent, a fost confirmat un singur caz de gripă, în acest sezon, la un adolescent de 15 ani, din judeţul Argeş, care nu a necesitat internare.

"Repartiţia dozelor de vaccin către direcţiile de sănătate publică se face în două etape. În prima etapă am pus la dispoziţia direcţiilor de sănătate publică un număr de 500.000 de doze pe care acestea le livrează cabinetelor medicilor de familie şi unităţilor sanitare pentru începerea imunizărilor. Restul dozelor de vaccin vor fi distribuite până la sfârşitul acestei luni pentru continuarea vaccinării", a declarat ministrul Sănătăţii, Raed Arafat.

Pentru campania de imunizare au fost alocate 11 milioane de lei, la fel ca anul trecut, finanţarea fiind suportată de Ministerul Sănătăţii.

Vaccinul antigripal a fost achiziţionat de la compania Sanofi Pasteur, prin Unifarm, pentru că producătorul local, Institutul Cantacuzino, are închisă linia de producţie.

De vaccinarea gratuită vor beneficia persoanele cu vârsta peste 65 de ani, cu boli cronice, în special respiratorii şi cardiovasculare, boli metabolice, copii şi bătrâni instituţionalizaţi, personal medical, precum şi gravide.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură