Brăila: Solicitare de suplimentare a dozelor de vaccin antigripal

(Chung Sung-Jun / Getty Images)
Epoch Times România
13.01.2010

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Brăila a cerut suplimentarea vaccinului împotriva virusului AH1N1 cu încă 15.000 de doze, care vor fi distribuite medicilor de familie din tot judeţul.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Brăila, Andreia Gavrilescu, în ultima săptămână, peste 5.000 de brăileni s-au vaccinat împotriva gripei noi şi mulţi medici de familie şi-au epuizat stocurile, motiv pentru care s-a luat măsura suplimentării dozelor de vaccin.

"Am cerut suplimentarea cu 15.000 de doze a stocului iniţial şi vaccinul va fi distribuit către cei 142 medici de familie de la nivelul municipiului şi judeţului, astfel încât să poată fi continuată imunizarea populaţiei", a declarat Andreia Gavrilescu.

Centrul de vaccinare gratuită împotriva gripei noi, deschis luni la Policlinica Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila, pentru persoanele neasigurate sau cele care nu au un medic de familie, a fost luat cu asalt, ca şi în alte judeţe, de sute de brăileni veniţi să se imunizeze împotriva gripei noi.

Numărul cazurilor de gripă nouă confirmate la nivelul judeţului Brăila este de 38, fiind înregistrate şi trei decese, din cauza complicaţiilor apărute ca urmare a faptului că pacienţii prezentau afecţiuni cronice, iar dozele de vaccin pandemic primite în primă fază au fost de 12.050.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor