Începe numărătoarea inversă. Pregătiţi-vă pentru "Alternativa Geoană"

Andrei Pricopie
14.01.2015

alte articole

Mircea Geoană
Mircea Geoană (Epoch Times România)
Andrei Pricopie
14.01.2015

Fostul preşedinte al social-democraţilor, recent exclusul Mircea Geoană, a explicat marţi seară, în cadrul unui interviu pentru Realitatea TV, că "noul PSD" va fi lansat în maxim două săptămâni şi reprezintă singura alternativă oferită oamenilor de stânga pentru ca PSD să nu devină o formă irelevantă în politică.

"Acest nou PSD este singurul răspuns pe care noi oamenii de stânga putem să îl dăm astăzi pentru a evita ca vechiul PSD să nu devină o formă irelevantă în politică. Este atât de mare nevoie. Eu care mi-am făcut datoria faţă de acest partid. Dragii mei colegi din PSD dacă veţi accepta în continuare amânarea unei analize obligatorii cu privire la cauzele profunde ale eşecului de la prezidenţiale eu vă spun şi este semnalul meu de alarmă pe care vreau să vi-l transmit că în fiecare săptămână, pur si simplu legea gravitaţiei în politică va exista o marjare care va face ca vechiul PSD cu actualul să meargă în Opoziţie.

Acest lucru poate fi modelat cu o singură condiţie: să avem curajul să facem acest nou PSD şi să propunem noului preşedinte care este deschis spre o coaliţie de tip german. (...) Ştiţi care este tema mea cea mai mare? Eu nu mai am răbdare pentru soluţii mediocre în ţara mea. Face PNL majoritate cu cine mai apucă din PLR, la PC se schimbă conducerea şi se schimbă alianţele, dar nu se rezolvă problemele României. Nu voi fi parte din acest joc mediocru în această ţară. Nu ăsta este scopul meu", a precizat Mircea Geoană.

În maximum două săptămâni, Geoană promite că va lansa noul său proiect politic care va reuni oameni din multe medii şi din mai multe categorii de partide. În viziunea senatorului, "noul PSD" poate fi partenerul natural al noului PNL într-un proiect de ţară pentru următorii ani.

"Va exista o majoritate care va face ca vechiul PSD, cu actuala conducere, să meargă în opoziţie. Şi dacă este nefrecventabil şi merge în opoziţie, va sta zece ani în opoziţie. Acest lucru poate fi modificat dacă avem curajul să facem acest nou PSD, să începem o regulă a jocului şi să propunem noului preşedinte (Klaus Iohannis - n.r.), care sunt convins că e deschis, o discuţie de o mare majoritate de tip german, o coaliţie de tip german. (...) Ambiţia noastră e un mare pact naţional între noul PSD şi noul PNL. E singura şansă ca PSD să rămână la guvernare în următorii ani", a mai adăugat Mircea Geoană.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor