Începe cel mai puternic turneu din Transilvania, Sibiu Open

(THOMAS COEX / AFP / Getty Images)
Epoch Times România
19.09.2014

Cel mai important turneu de tenis din Transilvania, Sibiu Open, începe vineri cu tragerea la sorţi a tabloului de calificări, primele meciuri fiind programate sâmbătă, zi în care se vor trage la sorţi şi partidele de pe tabloul principal de simplu.

La competiţie şi-au reconfirmat prezenţa toţi favoriţii anunţaţi, în frunte cu olandezul Robin Haase, numărul 70 mondial, spaniolul Albert Montanes, itaianul Filippo Volandri sau cehul Jaroslav Pospisil, campionul de anul trecut, dar şi careul de aşi al tenisului românesc actual: Victor Hănescu, Adrian Ungur, Marius Copil şi Victor Crivoi.

"Fără îndoială, este cel mai puternic turneu până acum găzduit de Tenis Club Pamira. Este o onoare să primim în acest turneu atât de mulţi jucători care în ultimii ani au fost prezenţi în Top 50 mondial. Trei dintre ei au fost prezenţi de mai multe ori în fazele finale ale turneului Năstase-Tiriac Trophy, respectiv Romanian Open de la Bucureşti: Robin Haase a jucat în semifinale chiar în acest an, Albert Montanes a câştigat turneul în 2009, Filippo Volandri a jucat în finală în 2007. Iar şi mai important mi se pare faptul că am reuşit să reunim pentru prima dată la un turneu ATP Challenger toţi jucătorii români cel mai bine clasaţi în clasamentul ATP, Victor Hănescu, Adrian Ungur, Marius Copil şi Victor Crivoi. Ne aşteptăm să vedem multe meciuri spectaculoase şi sperăm să vedem jucători români în fazele finale", a precizat Marius Vecerdea, directorul turneului Sibiu Open.

Primele partide din turneul de calificări încep sâmbătă dimineaţă, de la ora 10. Tot mâine se vor trage la sorţi partidele de pe tabloul principal de simplu. Programul va fi asemănător şi în cea de-a doua zi a turneului, cu diferenţa că duminică se va trage la sorţi componenţa tabloului de dublu. Partidele de pe tablourile principale debutează luni, de la ora 11.00.

Turul I se întinde pe durata a doua zile, la fel ca şi turul secund, iar vinerea viitoare vor avea loc primele sferturi de finală şi semifinalele turneului de dublu. Sâmbătă, 27 septembrie, în penultima zi a competiţiei vor lua startul cele două semifinale de simplu şi finala la dublu iar marea finală ce va desemna campionul Sibiu Open 2014 prezentat de Raiffeisen Bank va avea loc duminică, 28 septembrie, de la ora 15,00.

Accesul spectatorilor la partidele din cadrul Sibiu Open prezentat de Raiffeisen Bank este gratuit până în fazele finale ale competiţiei. Pentru semifinalele de simplu şi finala de dublu precum şi pentru finala de simplu spectatorii vor trebui să cumpere câte un bilet, valoarea lui fiind de 10 lei.

Vineri, Piaţa Mică din Sibiu va fi gazda unui eveniment tradiţional în turneele ATP, ziua rezervată copiilor, Kids Day. În spaţiul din faţa Casei Artelor va fi amenajat un teren de tenis de dimensiuni reduse, pe care copiii vor putea exersa alături de juniorii şi antrenorii clubului Pamira. Accesul este liber şi gratuit oricărui copil ce doreşte să mânuiască racheta de tenis.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor