Încă o publicaţie se alătură demersului Newsweek de a BOICOTA toţi politicienii care merg la Antena 3

Gadea
Gadea (youtube.com)

Publicaţia Podul.ro a anunţat, sâmbătă, că se alătură demersului Newsweek România de a-i boicota pe toţi politicienii care mai merg la postul Antena 3.

"Îi vom boicota pe toţi politicienii care se duc la Antena 3!

Redacţia Podul.ro vă anunţă că susţine în totalitate apelul lansat, sâmbătă, de directorul Newsweek România, jurnalistul Sabin Orcan, şi de jurnalista Claudia Pîrvoiu, Hotnews, şi-i va boicota programatic, începând de astăzi, pe toţi politicienii care se duc în studiourile Antenei 3, oficină a fostului turnător securistic, Dan 'Felix' Voiculescu, ex-puşcăriaş de drept comun.

Aşadar, această regulă li se va aplica nediscriminativ tuturor politicienilor, indiferent de culoare, şi vă asigurăm că jumătăţile de măsură sunt excluse din capul locului: nu îi vom mai prelua deloc şi nici nu vom mai publica ştiri pozitive despre ei, indiferent de mizele electorale în care vor fi angrenaţi", a transmis publicaţia citată.

Reamintim că Sabin Orcan, şeful publicaţiei Newsweek România, unde lucrează o mulţime jurnalişti cunoscuţi - Ramona Ursu, Razvan Chiruţă, Cătălin Prisăcariu etc. - a luat o decizie tranşantă după un interviu acordat de Dan Barna publicaţiei g4media, în care liderul USR a explicat de ce a mers şi de ce va continua să meargă la postul Antena 3 al lui Dan Voiculescu.

"Preiau ideea de la Claudia Pîrvoiu. Şi vă anunţ pe această cale că Newsweek România îi va boicota, de azi, pe liderii politici care se duc la Antena 3. Regula se aplică tuturor, indiferent de partid (PNL, USR-PLUS, PMP). Deci zero ştiri pozitive despre ei, zero preluări de comunicate de la ei, zero interviuri cu ei. Nu ne interesează niciun argument de tip 'real politik'. Nu atâta vreme cât din platourile pe care le frecventează se manipulează şi se linşează fără ruşine. Dacă-şi doresc voturi cu orice preţ, treaba lor. Să le difuzeze mesajele alde Gâdea, Ciuvică şi compania. Noi nu suntem în aceeaşi oală cu ei!", a transmis Sabin Orcan.

Ce apel lansase jurnalista Claudia Pîrvoiu, de la HotNews:

"Aş propune presei serioase boicot în ceea ce-l priveşte pe domnul Barna, să-l lăsăm doar cu A3 şi RTV. Ar fi chiar interesant să ajungă invitat permanent, precum Ciuvică, Pieleanu, Chiriac sau cum era, până acum doi ani, senatoarea grevista foamei, dacă o mai ţineţi minte. (...)"

Liderul USR Dan Barna a afirmat vineri, într-un interviu acordat G4Media.ro, că nu regretă faptul că a mers la Antena3, chiar dacă a fost insultat acolo, şi nu exclude ca pe viitor să repete experienţa.

Redăm mai jos discuţia lui Barna cu jurnalistul Dan Tapalagă:

Reporter: V-a părut rău că prima ieşire importantă în presă după câştigarea alegerilor a fost la Antena 3? E un post care v-a insultat, v-a jignit ca partid toată campania? Din drogaţi, securişti şi sorosişti nu v-a scos?

Barna: Nici pe departe. Dacă am da timpul înapoi aş face la fel, fără să clipesc. Pentru că e un lucru foarte important: pentru fiecare român din cei două milioane care ne-au votat cu încredere, cu entuziasm, cu speranţă, există tot în această Românie un alt român, tot două milioane, aproximativ, pentru că diferenţa a fost nesemnificativă între noi şi PSD la rezultat, care nu ne cunoaşte. Care nu a avut ocazia să mă audă şi să ne audă şi pe care eu consider, cred că trebuie să le respectăm în absolut egală măsură.

Reporter: Nu e cam minor câştigul ăsta în raport cu validarea unui mecanism de manipulare care a ţinut România asta ani de zile în minciună?

Barna: Eu nu văd lucrurile aşa, mijloacele de presă, inclusiv Antena 3, RTV, G4, toate mijloacele de media.

Reporter: Nu ne puneţi la un loc.

Barna: Nu vă pun la un loc, veţi înţelege argumentul. Mijloacele de presă sunt instrumente de media, nu scopuri în sine. Presa, fie că-i de o parte fie că-i de altă, fie că-i la mijloc sau la o extremă, de stângă sau dreapta, este un instrument de a vorbi cu oamenii, nu un scop în sine. Noi am căzut în capcana: ăia-s buni, ăştia-s răi. Scopul e că-i validezi pe ei. Nici nu-i validezi, nici nu-i invalidezi. Este un instrument prin care eu, ca politician, pot să vorbesc cu România. Şi efectul deplasării la Antena 3 a fost acela că, de exemplu, la frizerie, unde am fost, oamenii m-au recunoscut după ce am mers la Antena 3.

Reporter: Colegii dvs. când s-au dus la Antena 3 au fost insultaţi în emisiune şi au constatat că nu pot vorbi cu publicul ăsta de care ziceţi dvs la care vreţi să ajungeţi şi au decis ca nu mai merg. Lor ce le spuneţi, colegilor dvs, că dvs o luaţi de la capăt?

Barna: Am fost insultat în egală măsură ca şi colegii mei în emisiune. Fiind un instrument de comunicare trebuie să îl foloseşti în modalitatea în care poţi să comunici lucrul acesta. Într-adevăr, varianta aceea de eviscerare, cu un coleg de-al nostru şi alţi şapte oameni care trag cu praştia, este unul neinspirat şi probabil nu îl vom mai folosi. Dar dialoguri rezonabile, între unul - doi oameni de o parte şi de altă a punctului de vedere, eu consider perfect normal şi legitim pentru că, repet, acele două milioane de oameni care acum votează sau au votat cu PSD la aceste alegeri, merită să aibă ocazia să audă şi punctul nostru de vedere.

Reporter: Deci o să mergeţi de câte ori veţi fi invitat...

Barna: Nu, nu am spus că de câte ori o să fiu invitat. Dar nu exclud să mai particip la astfel de emisiuni. Pentru că, repet, este o bucată de Românie cu care eu vreau să vorbesc şi care consider că merită să fie respectată şi căreia să-i putem adresa mesaje.