Încă doi deputaţi moldoveni ar putea rămâne fără imunitate la solicitarea Procuraturii Generale

Igor Dodon, discurs în Parlamentul de la Chişinău, 16.09.2019
Igor Dodon, discurs în Parlamentul de la Chişinău, 16.09.2019 (facebook.com/Igor Dodon)

Procurorul general interimar, Dumitru Robu, a solicitat Parlamentului Republicii Moldova, joi, 19 septembrie, să aprobe cererile privind ridicarea imunităţii parlamentare a doi deputaţi.

Este vorba despre deputatul Partidului Democrat Vladimir Cebotari, fost ministru al Justiţiei în Guvernul Filip, şi deputatul Partidului Şor, Petru Jardan. Comisia juridică, numiri şi imunităţi urmează să se întrunească în şedinţă pentru a examina solicitările, notează Radio Chişinău.

„Noi cu toţii înţelegem că este o răfuială politică. Noi vă rugăm să nu chinuiţi procurorul. Se cunoştea de mult acest fapt. S-a încercat pe un dosar şi nu s-au găsit argumente, acum se merge pe alt dosar tras de urechi. Propunerea noastră, discutată la fracţiune, este, haideţi, noi depunem imunitatea toţi deputaţii din fracţiunea Partidului Democrat şi să lăsaţi procurorul să lucreze la Procuratura Generală, fără show-ri, fără spectacole. Să punem la vot şi să scoatem imunitatea la toţi deputaţii din PD”, a declarat preşedintele fracţiunii PD, Pavel Filip.

Amintim că luni, 16 septembrie, Parlamentul de la Chişinău a aprobat încuviinţarea ridicării imunităţii parlamentare pentru reţinere, arestare, percheziţie şi trimitere în judecată a deputatelor Partidului Şor Marina Tauber şi Reghina Apostolova, la cererea Procurorului general interimar.

„Scopul solicitării de azi în faţa Parlamentului nu a urmărit reţinerea expresă a persoanelor vizate – deşi legea permite – ci ridicarea imunităţii pentru efectuarea acţiunilor de urmărire penală, care include un set complex de măsuri”, a comunicat luni Procuratura.