Vladimir Cebotari, candidatul PD la funcţia de primar general al Chişinăului

Vladimir Cebotari, deputat PDM în parlamentul R. Moldova
Vladimir Cebotari, deputat PDM în parlamentul R. Moldova (facebook.com)

Deputatul Vladimir Cebotari este candidatul Partidului Democrat din Moldova la funcţia de Primar General al municipiului Chişinău.

Formaţiunea politică anunţă că acesta va depune documentele pentru înregistrarea în alegeri la Comisia Electorală de Circumscripţie Chişinău joi, 19 septembrie.

Vladimir Cebotari, fost vicepreşedinte al PDM a deţinut mai multe funcţii de conducere la instituţii din domeniul aeronautic, precum şi cea de ministru adjunct al Transporturilor în anii 2013-2015 şi de ministru al Justiţiei în perioada 30 iulie 2015-20 decembrie 2017.

La 19 septembrie, expiră termenul limită de depunere a actelor pentru înregistrarea în calitate de candidat la funcţia de primar sau consilier local, iar pentru şefia Primăriei Capitalei s-au înscris, deocamdată, cinci candidaţi. Aceştia sunt: Ion Ceban din partea Partidului Socialiştilor din Republica Moldova, Andrei Donică, Mişcarea Profesioniştilor „Speranţa - Надежда”, Teodor Cârnaţ, Partidul Politic ”Voinţa Poporului”, Valerii Klimenco, Partidul Politic ”Şor” şi Valeriu Munteanu, Partidul Politic ”Uniunea Salvaţi Basarabia”.

Alegerile locale generale din Republica Moldova vor avea loc pe 20 octombrie.