În zona de frontieră au avut loc noi lupte între Sudan şi Sudanul de Sud

Epoch Times România
11.02.2013

Cel puţin 24 de persoane au fost ucise în noile lupte din zona de frontieră dintre Sudan şi Sudanul de Sud, au declarat sâmbătă armata şi rebelii din Sud, potrivit unui raport Reuters.

Armata din sud a capturat un camion militar sudanez utilizat de luptători în timpul încăierării din Obed în statul Upper Nile din nord-estul ţării, a declarat Aguer.

În violenţa ce a avut loc la frontiera Sudanului, rebelii din Mişcarea de Eliberare a Poporului Sudanez - Nord (MEPS-Nord) au acuzat persoane care fac parte din miliţia Sudanului de Sud, susţinută de Khartoum, că ar fi atacat un sat şi ar fi ucis 17 oameni.

Miliţia a rănit şi 35 de civili în timpul atacului lor din zona petrolieră Abujibeha, din statul Kordofanul de Sud, a afirmat purtătorul de cuvânt al MEPS-Nord Arnu Lodi.

Sudan şi Sudanul de Sud au fost foarte aproape de război în aprilie, atunci când au avut loc cele mai acerbe lupte de la secesiunea Sudului în 2011, după ce s-a semnat un acord care a pus capăt zecilor de ani de război civil.

Ambele ţări au convenit în septembrie să pună capăt ostilităţilor prin retragerea armatelor lor de la frontiera în litigiu şi prin reluarea exporturilor transfrontaliere de petrol. Dar niciuna dintre părţi nu a pus în aplicare acordul şi cele două ţări se acuză reciproc de sprijinirea rebelilor din teritoriile respective.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor