În următorii 1.500 de ani va începe următoarea eră glaciară

Din cauza schimbarilor de clima, ghetarii muntosi se topesc de trei ori mai rapid decat in anii 1980 (Slim ALLAGUI / AFP / Getty Images)
Valentina Stratulat
10.01.2012

Următoarea eră glaciară urmează să înceapă abia în următorii 1.500 de ani. Aceasta este concluzia cercetătorilor de la Universitatea Cambridge din Marea Britanie.

Potrivit Publika.TV, oamenii de ştiinţă au subliniat că perioada glaciară este întârziată din cauza nivelului crescut al emisiilor de dioxid de carbon în atmosferă.

Concentraţia de gaze este atât de ridicată în prezent, încât este imposibil ca stratul de gheaţă să devină mai gros, iar o era glaciară nu este posibilă pentru următorul mileniu, chiar dacă emisiile de gaze ar putea fi oprite la scurt timp.

Potrivit cercetărilor efectuate s-a constatat că pe planeta noastră au fost până acum cel puţin cinci epoci glaciare, ultima terminându-se în urmă cu 10-15 mii de ani, iar acum Pământul se află într-o perioadă caldă, specifică erei interglaciare.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor