În R. Moldova s-a scumpit energia electrică

(photos.com)

Tariful de furnizare a energiei electrice a fost majorat vineri, 16 august, de către Consiliul de Administrare al Agenţiei Naţionale de Reglementare în Energetică.

Astfel, preţul de furnizare a energiei electrice de către Gas Natural Fenosa va fi de 1,89 lei (MD)/kwh, în comparaţie cu tariful în vigoare de 1,79 lei (MD)/kwh.

În cazul companiei Furnizare Energie Electrică Nord, tariful aprobat este 2,23 lei (MD)/kwh, faţă de cel în vigoare de 1,91 lei (MD)/kwh.

Companiile au explicat necesitatea creşterii tarifelor prin majorarea preţului de import al energiei electrice şi deprecierea leului moldovenesc faţă de principalele valute de referinţă. Ultima dată preţurile la energia electrică au fost ajustate în iunie 2018 când acestea au fost diminuate.

Noile tarife intră în vigoare odată cu publicarea lor în Monitorul Oficial.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe