Impozitul forfetar ar putea fi aplicat din al doilea semestru din 2013, spune Maria Grapini

Epoch Times România
11.01.2013

Impozitul forfetar ar putea fi aplicat din al doilea semestru al acestui an, în cazul în care studiul de impact va fi gata în primul trimestru, a declarat vineri ministrul delegat pentru IMM, Turism şi Mediul de Afaceri, Maria Grapini.

Ea a precizat că va susţine în Guvern ca introducerea acestei taxe să aibă loc după ce Finanţele fac şi un studiu de impact, "în niciun caz în primul semestru".

”În semestrul II ar putea fi aplicat impozitul forfetar, dacă ne mişcăm repede, adică să terminăm studiul de impact în primul trimestru. Studiul a început şi trebuie să îl terminăm în primul trimestru, dacă nu, nu-l vom putea aplica în acest an”, a spus Maria Grapini.

Ministrul a explicat că va exista şi o categorie căreia nu i se va aplica impozitul forfetar, repectiv firmele cu cifre de afaceri foarte mici. În schimb, acestea urmează să fie controlate mai des, pentru a se descoperi dacă emit bon fiscal sau nu, numărul controalelor putând fi şi de 15 pe an.

Totodată, Maria Grapini a declarat că regretă modul în care a fost percepută această taxă.

”Îmi pare foate rău că s-a perceput şi s-a creat un foc aşa de mare în piaţă legat de impozitul forfetar. Pentru fiecare scriere şi zicere că se reintroduce mă durea sufletul, pentru că nu era vorba de o reintroducere. În 2009 era vorba de un impozit minim. ...Nu se pune o taxă în plus, ci se pune o altă taxă. Pentri că dacă îi dăm impozit forfetar, nu mai plăteşte impozitul pe profit. Dacă îi dăm o taxă în plus înseamnă că păstrăm impozitul pe profit şi mai punem o taxă”, a spus Grapini.

Ea a explicat că trebuie să se ajungă la o etică în afaceri, "pentru că dacă din trei pensiuni din aceeaşi locaţie, una plăteşte corect, iar altele nu plătesc, este o concurenţă neloială şi trebuie să ajungem la o etică"

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor