IKEA ar putea începe cel mai devreme în 2012 construcţia celui de-al doilea magazin din România

. (Andreas Rentz / Getty Images)
Epoch Times România
05.08.2011

Retailerul suedez de mobilă şi decoraţiuni interioare IKEA ar putea începe cel mai devreme în 2012 construcţia celui de-al doilea magazin din România, investiţia, fără teren, ridicându-se la cel puţin 15 milioane euro, a declarat joi Cornel Oprişan, retail manager al IKEA România.

"Până în prezent nu s-a luat o decizie finală. Suntem în negocieri pentru mai multe locaţii din Bucureşti, Timişoara, Braşov, Cluj-Napoca şi Iaşi", a spus Oprişan.

Acesta a menţionat că pentru o investiţie într-un magazin nou se au în vedere 20 de criterii, principalele fiind: densitatea populaţiei, nivelul mediu al veniturilor, influenţele culturale, distribuţia pe vârstă şi nivelul educaţiei în zona respectivă. Întrebat care ar fi valoarea investiţiei într-un nou magazin, fără să fie luat în calcul terenul, Oprişan a precizat că "mai jos de 15 milioane de euro nu poate fi", iar "mai mult de 25 de milioane de euro ar fi o aberaţie".

Potrivit lui Oprişan, gamele de produse cu cele mai mari vânzări din acest an sunt articolele pentru dormitoare, bucătării şi living. IKEA România are un portofoliu de 9.500 de articole, din care 8% sunt furnizate de 40 de furnizori români.

Retailerul a redus, în medie, cu 12% preţurile pentru întreaga gamă de produse. Reprezentanţii IKEA România susţin că preţurile vor fi menţinute şi în anul financiar următor, în pofida creşterii inflaţiei şi a preţurilor la materia primă. IKEA a lansat joi noul catalog de produse, care este valabil de la 1 septembrie 2011 până la 31 august 2012.

Magazinul IKEA din România a fost al 253-lea deschis în a 35-a ţară, pe 21 martie 2007. Până în luna martie 2010 a fost operat în sistem de franciză locală, iar după aceea, IKEA România a devenit parte din IKEA Group.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor