Igor Dodon pleacă din nou la Moscova. Doreşte să obţină reducerea preţului de livrare a gazului natural

Igor Dodon, preşedintele R. Moldova
Igor Dodon, preşedintele R. Moldova (facebook.com/Dodon Igor)

Preşedintele Igor Dodon, în cadrul unei întrevederi cu ministrul Economiei şi Infrastructurii, Vadim Brînzan, şi candidatul la funcţia de preşedinte al Consiliului de Administraţie al ”Moldovagaz”, Vadim Ceban, s-a referit la scheme frauduloase puse în aplicare în sistemul energetic în general, şi în structurile ”Moldovagaz”, în particular, care ar avea impact semnificativ asupra costurilor interne şi, implicit, asupra tarifelor la gaze.

Astfel, şeful statului a solicitat întreprinderea acţiunilor imediate de eliminare a schemelor respective, identificarea rezervelor interne de diminuare a costurilor în cadrul ”Moldovagaz”, întreprindere strategică pentru R. Moldova. „Sunt convins că aceste rezerve pot fi identificate, diminuând astfel presiunea asupra tarifelor pentru consumatorii finali.”

În concluzie, Igor Dodon a anunţat că miercuri, 17 iulie, va întreprinde o vizită de lucru la Moscova, pentru a aborda în dialogul cu autorităţile Federaţiei Ruse, inclusiv reducerea preţului de livrare a gazului natural pentru Republica Moldova. „Un eventual consens în aceste negocieri ar permite să diminuăm semnificativ necesitatea majorării tarifelor la gazele naturale.”

Acesta a notat că va avea mai multe întrevederi, inclusiv cu vice-premierul, reprezentantul special al preşedintelui Rusiei pentru dezvoltarea relaţiilor comercial-economice cu Moldova, Dmitri Kozak, cu care vor discuta aspecte legate de extinderea comerţului şi a cooperării economice, chestiuni din sfera socială şi umanitară, dar şi problemele migranţilor moldoveni.

În context, Veaceslav Negruţă, expert la Transparency International Moldova a ţinut să atenţioneze că Igor Dodon ar fi un „prezident călător. Nici 40 de zile n-a rezistat. Iar pleacă. Tot într-acolo. Ţinut din scurt.”

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe